Konkordato komiseri nereden atanır?

İçindekiler:

  1. Konkordato komiseri nereden atanır?
  2. Konkordato Komiserliğine kimler başvurabilir?
  3. Konkordato komiserinin işlemlerine karşı şikayet nereye yapılır?
  4. Konkordato kimler başvurabilir?
  5. Alacaklılar kurulu nedir?
  6. Konkordato Komiserliği temel eğitimi nedir?
  7. İflas eden şirkete ne denir?
  8. Konkordato komiseri kusurundan doğan zararlardan sorumlu mudur?
  9. Konkordato hakemi nasıl olunur?

Konkordato komiseri nereden atanır?

İflas eden veya edeceğini duyuran kurumlara asliye ticaret mahkemeleri tarafından atanan konkordato komiseri, belirli şartları taşımak zorundadır.

Konkordato Komiserliğine kimler başvurabilir?

a)Türk vatandaşı olmak. b)Tam ehliyetli olmak. c)En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak ve beş yıldan az olmamak üzere mesleki tecrübeye sahip bulunmak.

Konkordato komiserinin işlemlerine karşı şikayet nereye yapılır?

Komiserin konkordatoya ilişkin işlemleri ile ilgili şikayetler, asliye ticaret mahkemesi tarafından kesin olarak karara bağlanır. Mahkemece atanan geçici komiser ve komiserler, özel sicilinde kaydedilmek üzere mahkemenin bağlı bulunduğu bölge adliye mahkemesi bilirkişilik bölge kuruluna bildirilir.

Konkordato kimler başvurabilir?

Kimler konkordato talebinde bulunabilir? İflasa tabi olsun veya olmasın tüm borçlular konkordato talebinde bulunabilir. Ayrıca her alacaklı da konkordato talebinde bulunabilir.

Alacaklılar kurulu nedir?

Konkordato talep eden borçlunun mahkeme tarafından kesin mühlet ile birlikte veya bu süre içerisinde alacaklıların içerisinden belirli bir sayıyı geçmemek kaydıyla kural olarak ihtiyari bazı durumlarda ise zorunlu olarak oluşturulan, konkordato komiserlerini denetlemek için veya ona tavsiyelerde bulunmak için atanan ...

Konkordato Komiserliği temel eğitimi nedir?

Temel eğitim; Konkordato komiserliğinde katılımcıya sunulan uygulamalı ve teorik eğitim bölümüdür. En az 36 saatlik bir ders programını kapsar. Derslere devam zorunluluğu vardır. ... Temel eğitimi takip eden 3. Yıl içinde yenileme eğitimi almayan Konkordato komiseri bu göreve devam edemez.

İflas eden şirkete ne denir?

Konkordato, mali açıdan zor durumda olan bir kurumla yapılan iflas anlaşması anlamına gelmektedir. İflas eden şirketin üzerinde bulunan batık borçların temizlenmesi için gerçekleştirilen Konkordato, birçok yöntemle uygulanabilmektedir.

Konkordato komiseri kusurundan doğan zararlardan sorumlu mudur?

uygulanır. Komiser, kusurundan meydana gelen zarardan sorumludur.

Konkordato hakemi nasıl olunur?

Konkordato komiseri olmak için 4 yıllık bir üniversiteden mezun olmak ya da yurtdışında öğrenin alındı ise denkliği Yükseköğretim Kurumu tarafından kabul edilmiş üniversitelerden birinden diploma almış olmak gerekir. Konkordato komiserinin konu ile ilgili en az 5 yıllık deneyimi olması istenir.