Yediemin deposu ne demek?

İçindekiler:

  1. Yediemin deposu ne demek?
  2. Yediemin bölgesi ne demek?
  3. Yediemin Otopark sahibi kimdir?
  4. Yediemin mi yedi emin mi?
  5. Yediemin depolarını kim Yetkilendirir?
  6. Yakalanan aracın hangi otoparkta?
  7. Yediemin olarak teslim ne demek?
  8. Haczedilen malların muhafazası için kullanılan yediemin depolarını kim Yetkilendirir?
  9. Yediemin Hangi Bakanlığa Bağlı?

Yediemin deposu ne demek?

Adalet Bakanlığı ceza infaz kurumları bünyesinde oluşturulan yediemin depolarının tasfiyesi, yıllardır atıl kalmış, ekonomik ömrünü yitirmiş bu nedenle muhafazasının anlamının kalmadığı mahcuz malların fiziken ortadan kalkması ve yaşanacak olan olumsuzlukların önüne geçilmesi için olumlu bir adımdır.

Yediemin bölgesi ne demek?

Yediemin, yanlış otopark ya da verilen cezalardan dolayı çekilen araçların götürüldüğü depo park alanıdır.

Yediemin Otopark sahibi kimdir?

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yediemin otoparkı, yaklaşık 12 milyon lira değerindeki motosiklet ile yüzlerce otomobil ve TIR'a ev sahipliği yapıyor. Otopark sahibi Mustafa Çalışkan, bu servetin ekonomiye kazandırılması için yetkililerin bir an önce harekete geçmesini istedi.

Yediemin mi yedi emin mi?

Yediemin kelimesinin kökü Osmanlıca 'Yed' dir. Yed Osmanlıcada el, mülk, kudret gibi anlamlara gelir. Bu bağlamda yed-i emin, yedinden emin olunan yani güvenli el, emin el, adaletli el (türetmek mümkün)anlamlarında kullanılır. Yediemin kelimesi hukukumuzda da birçok yerde kullanılır.

Yediemin depolarını kim Yetkilendirir?

MADDE 18 – (1) İcra ve iflâs daireleri tarafından muhafaza altına alınmasına karar verilen mallar, mevzuattaki istisnalar saklı kalmak kaydıyla Bakanlık tarafından yetki verilen ve yetki çevresi belirlenen lisanslı yediemin depolarında muhafaza edilir.

Yakalanan aracın hangi otoparkta?

Otoparka çekilen araç sorgulaması için "PARK (BOŞLUK) ARAÇ PLAKASI" yazıp 1550'ye SMS gönderdikten sonra aracınızın nerede olduğunu öğrenebilirsiniz.

Yediemin olarak teslim ne demek?

İcra İflas Kanununda haciz edilen bir malın satışı gerçekleştirilinceye yahut taşınır bir malın tahliyesi durumunda malın sahibi bulunana dek ya da sahibi teslim alana dek muhafaza edilmek üzere teslim edildiği kişiye denir yediemin. Bunun dışında orman kanunu ve borçlar kanunda da yedieminlik geçmektedir.

Haczedilen malların muhafazası için kullanılan yediemin depolarını kim Yetkilendirir?

MADDE 22 – (1) Haczedilen malların depoya getirilmesi ve teslimi işleri, ilgili icra müdürlüğü tarafından yerine getirilir. Bu işlere ait masraflar, icra dairesince alacaklıdan peşin alınan avanstan karşılanır.

Yediemin Hangi Bakanlığa Bağlı?

Yediemin depo ve garaj yetkisi Adalet Bakanlığı ilgili birimleri tarafından verilir.Böyle bir atanma,tayin yapılmamış kişiler bu sıfatla anılmamalıdır.