Doğum çatlakları lazerle geçer mi?

İçindekiler:

  1. Doğum çatlakları lazerle geçer mi?
  2. Doğum çatlakları kalıcı mı?
  3. Doğumdan sonra göbek çatlar mı?
  4. Doğum sonrası oluşan çatlaklar nasıl geçer?
  5. Doğum sonrası çatlaklar nasıl giderilir?

Doğum çatlakları lazerle geçer mi?

Gebelikte Çatlaklarının Lazerler Tedavisi Genel koşullar altında çatlaklar daima kırmızımsı, mor, pembemsi ve gri renklerdedir. Hamilelik ve hızlı kilo alıp vermeye bağlı olarak ortaya çıkan çatlakların tedavisi için lazer tedavisi mümkün olmaktadır.

Doğum çatlakları kalıcı mı?

Doğum sonrası çatlaklar kalıcı mıdır? Vücutta ortaya çıkan çatlakların çoğu kalıcıdır. Tedaviler ile bu çatlakların görünümünü en aza indirgemek amaçlanmaktadır. Özellikle kırmızı mor oldukları yeni çatlak oluşumunun görüldüğü dönemde tedavi daha etkilidir.

Doğumdan sonra göbek çatlar mı?

Dermatoloji Uzmanı Doktor Fulya Tezel, hamilelik sonrası oluşan karın çatlakları konusunda uyardı. Tezel, “Hamileliğin hemen sonrasında, cildiniz yeni duruma adapte olacak kadar gerilmediğinden hızlı kilo almanız, genellikle cildinizde çirkin gerilme ve çatlakların oluşması görülür” dedi.

Doğum sonrası oluşan çatlaklar nasıl geçer?

Hamilelik döneminde çatlak oluşumu, dengeli beslenme, bol su içme ve vücudun iyi nemlendirilmesiyle önlenebiliyor. Hamilelik sonrası çatlak tedavisinde ise lazer, dermoroller ve kimyasal peeling gibi etkili yöntemler öne çıkıyor.

Doğum sonrası çatlaklar nasıl giderilir?

hamilelik sonrası çatlak oluşumuna engel olmak mümkün olabilir. Ilık su ile duş almak ve küçük dairesel hareketler ile karın bölgesine masaj yaparak ta çatlakları azaltabilirsiniz. Hatta mümkünse ılık ve bazen de soğuk su ile duş almak deri de şok etkisi yapmakta ve deriyi güçlendirmektedir.