Alo Diyanet kaç?

İçindekiler:

  1. Alo Diyanet kaç?
  2. Dini soruları kime sorabilirim?
  3. 190 Telefon Kime Ait?
  4. Tahir Tural kimdir?
  5. 190 Ne hattı?

Alo Diyanet kaç?

Ücretsiz şekilde verilen bu hizmet, islam dini konusunda merak edilenleri cevaplamaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı daha önce 444 ile başlayan bir hat kullanmaktadır. Bu hat daha sonra iptal edildi ve Fetva Hattı Alo 190 olarak belirlendi.

Dini soruları kime sorabilirim?

'Alo Fetva Hattı' olarak da bilinen 'Dini Danışma Hattı'nın yeni numarası ise '190' olarak belirlendi. Dini konularda sorular sorup, bilgi almak isteyenler bu numarayı aradıktan sonra bağlı bulundukları şehrin il müftülüğüne bağlanıyor. Kadınlara kadın vaiz, erkeklere ise erkek vaiz hizmet veriyor.

190 Telefon Kime Ait?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini soruları cevaplandırmak üzere kurduğu 4 numaralı fetva hattında değişikliğe gidildi. Dini Danışma Hattı'nın yeni numarası "190" olarak belirlendi.

Tahir Tural kimdir?

Tahir Tural tarihinde Tokat iline bağlı Sulusaray ilçesinin Alanyurt köyünde dünyaya geldi. ... Ortaokul ve Liseyi ise İstanbul Bakırköy İmam-Hatib Lisesi ve Tokat İmam-Hatip Lisesinde tamamladı. İmam-Hatibi bitirdikten sonra da Şam da Mahedu'l-Fetihte bir yılı aşkın çeşitli dersler aldı.

190 Ne hattı?

Diyanet İşleri Başkanlığı, vatandaşlardan gelen yoğun talebe daha hızlı cevap verebilmek amacıyla "Alo 190 Dini Danışma" hattını kurdu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini soruları cevaplandırmak üzere kurduğu 4 numaralı fetva hattında değişikliğe gidildi.