Çin'de eğitim sistemi nasıl?

İçindekiler:

  1. Çin'de eğitim sistemi nasıl?
  2. Çinde yaşam ucuz mu?
  3. Çin'de hangi bölümler var?
  4. Çin'de hayat pahalı mı?
  5. Çinde üniversite okumak nasıl?
  6. Çin'de yüksek lisans kaç yıl?
  7. Çinde kaç kişi üniversite sınavına giriyor?

Çin'de eğitim sistemi nasıl?

Çin Halk Cumhuriyeti'nde 12 yaşında başlayıp 3 eğitim öğretim yılı sonunda, 15 yaşında sona eren ortaokul eğitimi ile 9 yıllık zorunlu eğitim tamamlanmış olmaktadır. Ortaokulun sonunda Zhongkao adı verilen bir sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar lise eğitimi almaya hak kazanmaktadırlar.

Çinde yaşam ucuz mu?

Çin'de yaşamanın maliyeti, yaşadığınız bölgeye göre değişir ve büyük şehirlerde yemek, aylık kira, kamu hizmetleri ve ulaşım maliyetleri biraz daha yüksektir. Örneğin, büyük metropollerde aylık maliyetleriniz 850 USD civarındayken, daha küçük şehirlerde 550 USD'ye kadar çıkabilir.

Çin'de hangi bölümler var?

Çinde Üniversite Bölümleri ve Fiyatları
  • Modern Tıp. TCM (Geleneksel Çin Tıbbı) Akapunktur. Eczacılık. ...
  • Ekonomi ve Yönetim İşletme / Yönetim. Uluslararası Ticaret / Ekonomi bilimi. Muhasebe. ...
  • Petrol Mühendisliği , inşaat mühendisliği Makine Mühendisliği. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Kimya Mühendisliği.

Çin'de hayat pahalı mı?

Şanghay pahalı bir şehir mi? Şanghay ortalama fiyatlar Türkiye daha yüksektir. Alışverişinizi Şanghay Türkiye 'dan 1.74 kat daha fazla ödemeniz gerekir. ... Şanghay 'da lüks bir otelde gecelik fiyat yaklaşık 1,300 TRY (1,000 CNY).

Çinde üniversite okumak nasıl?

Çin Halk Cumhuriyeti'ne eğitim amaçlı girmek isteyen kişilerin, lise diploması olması yeterlidir. Çin'deki bazı üniversiteler, kişinin HSK adı verilen bir Çince yeterlilik sınavına girmesini ister ve dil yeterli değilse hazırlık okunmasını talep eder.

Çin'de yüksek lisans kaç yıl?

Ülkedeki üniversiteler uluslararası yüksek lisans öğrencilerine başarıları oranında yüzde yüzü bulan burslar da sunuyorlar. Ülkede yüksek lisans genellikle 2 yıl sürmektedir fakat bazı özel bölümlerde bu süre uzayabilir. Çin'de yüksek lisans/master programları Çince ve İngilizce dillerinde açılmaktadır.

Çinde kaç kişi üniversite sınavına giriyor?

Üniversite mezunlarının sayısı giderek artıyor. Bu yıl sınava giren 11 milyon kişiden %85'i üniversiteye girebilecek. Çin'de 4 milyon kişiye eğitim imkânı veren “yaşlılar üniversitesi” de var. Yaşlılar üniversitesini başka bir yazıya bırakalım.