Adana Karagöl nerede?

İçindekiler:

  1. Adana Karagöl nerede?
  2. Niğde Karagöl kaç rakım?
  3. Karagöl ve Çinili Göl nerede?
  4. Çinili göl hangi ilimizdedir?
  5. Karagöl Çinili Göl nasıl gidilir?
  6. Çinili Göl'e nasıl gidilir?
  7. Borçka Karagöl Rakım kaç?
  8. Niğde Ulukışla rakımı kaç?
  9. Bolkarlara nasıl gidilir?
  10. Toros kurbağası nesli tükendi mi?
  11. Ulukışla Niğde arası ne kadar?
  12. Izmir Karagöl e nasıl gidilir?
  13. Artvin Karagöl Rakım kaç?
  14. Ulukışla Gümüş köyü rakımı kaç?
  15. Toros kurbağası Türkiyede nesli tükendi mi?
  16. Ulukışla nerede kaç kilometre?
  17. Niğde Ulukışla Adana arası kaç km?

Adana Karagöl nerede?

Karagöl-Çiniligöl, Bolkar Dağları'nda Niğde ili Ulukışla ilçesi sınırları içerisinde yer alırNiğdede 2.600 m yükseklikte yer alan 100 m derinliğe sahip buzul gölüdür.

Niğde Karagöl kaç rakım?

Karagöl Niğde ilinde, Bolkar Dağları üzerinde bulunan buzul sirk gölü....Karagöl, Toros.
Karagöl
Yüzölçümü2,60 ha
Ortalama derinlik12 m
Yüzey rakımı2650 m
Wikimedia Commons
8 satır daha

Karagöl ve Çinili Göl nerede?

Niğde ilinin Ulukışla ilçesi sınırları içerisinde 2600 metre yükseklikte bulunan bu göl, Bolkar Dağları'nda bulunan en önemli buzul göllerinden biri olarak söyleniyor.

Çinili göl hangi ilimizdedir?

Aladağlar ve Bolkar dağları üzerinde buzul aşınması ile oluşmuş sirk gölleri yer almaktadır. Akgöl, Alagöl, Çiniligöl, Yedigöl, Karagöl bölgedeki sirk göllerinin başlıcalarıdır. 2.600 metre rakımdaki göl, Niğde ili Ulukışla ilçesi sınırları içerisinde yer alır.

Karagöl Çinili Göl nasıl gidilir?

Çinili Göl, Karagöl'ün biraz daha yukarısında yer alıyor. Buraya da hiçbir şekilde araçla gitmeniz mümkün değil. Karagölü solunuza alarak ilerledikten sonra karşı kenarın dönüldüğü noktadan yukarı patika çıkıyor. Sağınızda kalan tepe ile soldaki kayalık arasındaki vadisi sağınıza doğru aşmanız gerekiyor.

Çinili Göl'e nasıl gidilir?

Çinili Göl'e ulaşım sağlamak için; tercih edeceğiniz en kolay ulaşım yolu, Niğde – Ulukışla – Darboğaz güzergahıdır. Çinili Göl'e Karagöl üzerinden rahatça ulaşım sağlayabilirsiniz.

Borçka Karagöl Rakım kaç?

Karagöl (Borçka)
Karagöl
Göl türüHeyelan set gölü
Yüzölçümü0.05 km² (5 hektar)
En derin noktası25 metre
Yüzey rakımı1450-1480 m
4 satır daha

Niğde Ulukışla rakımı kaç?

1.430 m Ulukışla/Rakım

Bolkarlara nasıl gidilir?

Bolkarlar'a, Adana-Konya-Ankara D-100 karayolu üzerinden gidilerek ulaşılabiliyor. Eğer Adana-Ankara otobanından gitmek isterseniz de Ulukışla kavşağından çıkabilirsiniz.

Toros kurbağası nesli tükendi mi?

Dünyada sadece Bolkar Dağları'ndaki Karagöl ve Çinili göllerinde yaşayan endemik bir canlı türü olan Toros kurbağaları, bu göllere bırakılan sazan balıklarının yumurtaları yemeleri ve göllerin hızla kirlenmesi nedeniyle soyu tükenme tehlikesi yaşıyor.

Ulukışla Niğde arası ne kadar?

Ulukışla Niğde Niğde arası mesafe : 57 kilometre. Ulukışla Niğde Niğde arası süre : 52 dakika. Aşağıdaki bölümlerden Ulukışla Niğde Niğde arası yol haritasına ulaşabilir, Ulukışla Niğde noktasından Niğde ulaşım noktasına nasıl gidilir detaylı yol tarifi ve zaman bilgisine erişebilirsiniz.

Izmir Karagöl e nasıl gidilir?

İzmir'in İncisi olarak da nitelenen bu muhteşem Tabiat Parkı, bireysel araçlar üzerinden kolay bir ulaşım imkanı tanıyor. Bunun için İzmir'in Karşıyaka ilçesine varmak suretiyle, Yamanlar Dağı kısmına ulaşarak buradan tabelaları takip ettikten sonra kolayca varmanız mümkün.

Artvin Karagöl Rakım kaç?

Özet : Karagöl, Kuzey Anadolu Dağları'nın devamı niteliğinde olan Karçal Dağları'nın (3415 m) kuzeybatısında yer almaktadır. Yönetim bakımından Artvin ilinin Borçka İlçesi sınırlarında kalan gölün, ilçe merkezine uzaklığı 25 km dir. Bir heyelanla meydana gelen göl, deniz seviyesinden 1450-1480 m aralığında yer alır.

Ulukışla Gümüş köyü rakımı kaç?

Yüzölçümü 1502 km2 olup, denizden yüksekliği 1427 molarak ölçülmüştür....ULUKIŞLA.
KÖY ADIGümüş Köyü
NÜFUS SAYISI248
İLÇEYE UZAKLIĞI10 km
İLE UZAKLIĞI64 km
36 sütun daha

Toros kurbağası Türkiyede nesli tükendi mi?

Dünyada sadece Bolkar Dağları'ndaki Karagöl ve Çinili göllerinde yaşayan endemik bir canlı türü olan Toros kurbağaları, bu göllere bırakılan sazan balıklarının yumurtaları yemeleri ve göllerin hızla kirlenmesi nedeniyle soyu tükenme tehlikesi yaşıyor.

Ulukışla nerede kaç kilometre?

Şehir merkezine 56 Kilometre ve yaklaşık 57 Dakika uzaklıktadır. Yakın çevresinde Bor, Merkez, Altunhisar, Çamardı, Çiftlik ilçeleri bulunan Ulukışla ilçesinin coğrafi haritası ve uydu haritası için "Ulukışla Haritası, Niğde" linkine tıklayabilirsiniz.

Niğde Ulukışla Adana arası kaç km?

Mesafe ve Yakıt Detayları
UlaşımMesafeSüre
Araç Yolculuğu142 Km1 saat 52 dakika
Uçak Yolculuğu98 Km37 dakika