Popüler halk oyunları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Popüler halk oyunları nelerdir?
  2. Halk oyunları ve Folklor nedir?
  3. Folklorda neler yapılır?
  4. Çorum Halayının özellikleri nelerdir?
  5. Çorum Halk Oyunu Nedir?
  6. Halk oyunun adı nedir?

Popüler halk oyunları nelerdir?

Şimdi sırayla öğrenelim:
  • Hora: Trakya.
  • Zeybek: Ege, Güney Marmara, İç ve Batı Anadolu.
  • Teke: Göller Yöresi, Batı Akdeniz.
  • Kaşık Oyunları-Karşılama Bölgesi: Konya Bölümü, Batı Karadeniz, Güney Marmara, Doğu Akdeniz.
  • Horon: Orta ve Doğu Karadeniz.
  • Halay: Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri, İç Anadolu'nun Doğusu.
Daha fazla öğe...

Halk oyunları ve Folklor nedir?

Türk Halk Oyunlarının Amacı Köy ve kasabalarda oynanan yöresel oyunları ve yöresel dansları ve kostümlerini inceleyen bir bilim dalıdır. ... Bu yüzden de folklor, Halk oyunları anlamında kullanılmaktadır. Ülkemizin değişik bölgelerinin kültürlerini simgeleyen halkoyunlarını tüm dünyaya yaymaktır.

Folklorda neler yapılır?

Folklor (Halk Biliminin) Konusu: Düğün, bayram, cenaze, dini boyutlar vs. türünden halk gelenekleri; cin, peri, büyü, afsun, muska, gibi şeylere inanma biçiminde gündeme gelen bütün halk inançları ile türküleri, maniler, bilmeceler, oyunlar, ninniler, masallar, menkıbeler, efsaneler, deyimler ve atasözleri folklor ...

Çorum Halayının özellikleri nelerdir?

Hamur yoğurmak, yün tartmak, inek sağmak gibi günlük hayata dair temsilî bir oyundur. Altı telli sazın eşliğinde ve aynı isimdeki türküsü söylenirken -türkü sözlerinin isteklerine uyularak- icra edilir.

Çorum Halk Oyunu Nedir?

Çorum Halayı, Bıçak oyunu, Davul oyunu-davul şaman oyunu, Dillala, İğdeli Gelin, Çekirge, Miço, Bediriş, Benli oyunları, ilin en çok bilinen oyunlarındandır. Çorum'da oynanan halk oyunlarının bir kısmında bazı araçlar (aletler/enstrümanlar) kullanılmaktadır.

Halk oyunun adı nedir?

Erzurum'da "Bar", Doğu ve Güneydoğu'da "Halay", Trakya'da "Hora", Karadeniz'de "Horon", Konya'da ve çevresinde "Kaşık oyunları", Kars ve Ardahan'da "Lezginka" bunların en bilinen örnekleridir.