Patlıcan turşusu tarifi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Patlıcan turşusu tarifi nasıl yapılır?
  2. Gelin Turşu nasıl yapılır?
  3. Patlıcan turşusu kaç günde olur?
  4. 5 litrelik bidona karışık turşu nasıl kurulur?
  5. Patlıcan pişirmeden buzluğa konur mu?

Patlıcan turşusu tarifi nasıl yapılır?

Kıyılmış lahana, biber, maydanoz, sarımsak ile küçük küpler şeklinde doğradığınız havuçları karıştırın. Acı suyunu salan patlıcanların kesik kısımlarına hazırladığınız karışımı doldurup, maydanoz sapları ile sarın ve kavanoza yerleştirin. Turşunun suyu için kavanozun alacağı kadar suyu hesaplayın.

Gelin Turşu nasıl yapılır?

İlk önce patlıcanları tuzlu suda bekletelim. Daha sonra suyunu süzüp tencereye koyalım biberi kabağı tuzunu suyu koyup pişene kadar kaynatalım. Pişince ocağın altını kapatıp limon tozunu ,sarımsak ve salatalıkları da ekleyip soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra servis edelim .

Patlıcan turşusu kaç günde olur?

Patlıcanlar tamamen salamura suyuyla örtülmeli. Eğer su az gelirse, bir miktar daha sirkeli su hazırlayıp üstüne ilave edebilirsiniz. Kavanozun en üstüne de bir ağırlık koyup, kapağını kapatın. Kavanozu bu şekilde güneş görmeyen, serin bir yerde yaklaşık 15 gün kadar bekletin.

5 litrelik bidona karışık turşu nasıl kurulur?

Hemen yapıma geçelim 5 litrelik bidonu muzu alıyoruz en alta 5 adet nohut ve ve bir kaç sarımsak atıyoruz ,üzerine karışık doğranmış sebzemizi ekliyoruz, ara katlara ikişer üçer sarımsak ekliyoruz, bidon dolana kadar aynı işleme devam çok iyi bastırmalıyız sebzeleri.

Patlıcan pişirmeden buzluğa konur mu?

Patlıcanın soğuğu sevmeyen bir sebze olduğunu söylemiştik. Bu nedenle onu yıkayıp soyduktan sonra direkt olarak derin dondurucuya koyamazsanız. Bu saklama şekli onun yenilemez hale gelmesine ve uzun aylar boyunca patlıcansız sofralara oturmanıza neden olur.