Spirulina nedir nerede bulunur?

İçindekiler:

  1. Spirulina nedir nerede bulunur?
  2. Spirulina ne işe yarar?
  3. Blue Majik spirulina nedir?
  4. Nutriplus Spirulina ne işe yarar?

Spirulina nedir nerede bulunur?

Spirulina (Artospira), hem tatlı hem tuzlu suda yetişebilen bir deniz yosunu türüdür. Mavi-yeşil algler olarak adlandırılan tek hücreli mikroorganizmalar (siyanobakteri) ailesindendir. Yoğun mavi-yeşil bir renge ve yumuşak bir tada sahiptir. Hücreleri sert, lifli duvarlara sahip değildir ve kolayca sindirilebilir.

Spirulina ne işe yarar?

Spirulina besin takviyesi olarak kullanılmaktadır. Mavi yeşil bir alg türü olan spirulina yüksek miktarda protein, doğal demir, B vitamini ve beta karoten içermektedir. Özellikle vegan diyetinde kullanılan spirulina pek çok alanda sağlığa da iyi geldiği bilinmektedir.

Blue Majik spirulina nedir?

Spirulina, mavi ve yeşil alglerden oluşan bir yosun türüdür. Mavi Spirulina tozu ise bu yosun türünün çok özel ortamlarda kurutulduktan sonra özel tesislerde toz haline getirilmesi ile elde edilir.

Nutriplus Spirulina ne işe yarar?

Spirulina; protein, vitamin, klorofil, mineral, karotenoid ve antioksidan bakımından oldukça zengin, mavi-yeşil algler olarak da adlandırılan bir yosun türüdür. Dünyadaki en zengin besin kaynaklarından biri olarak kabul edilir. Bitkisel bir yüksek protein kaynağıdır, temel amino asitleri içerir.