Burç yorumlarına bakmak günah mı?

İçindekiler:

  1. Burç yorumlarına bakmak günah mı?
  2. Burçların islamiyette yeri var mı?
  3. Burc neyi etkiler?
  4. Burcu kuranda geçiyor mu?
  5. Hz ibrahim'in burcu nedir?

Burç yorumlarına bakmak günah mı?

Azerbaycan'dan yayına bağlanan Yasemen, 'Şans bilekliği takmak ve burçlara inanmak caiz midir?' sorusu üzerine Hatipoğlu, "Dinen bir sıkıntı bulunmuyor. Biz uğura inanırız. Uğursuzluğa inanmayız.

Burçların islamiyette yeri var mı?

KUR'AN-I KERİMDE BURÇLARIN YERİ İfâde ilk âyette geçer. Mânâsı şöyledir: “Yemin olsun burçlarla dolu gökyüzüne.” Dînimizde burçların yeri, astronomi ilminin konusunu teşkil edecek derecede vardır. Konu genel itibarıyla pozitif bilimlerin, özel olarak da astronomi ilminin konusu oldukça İslâmiyet'e ters düşmez.

Burc neyi etkiler?

Güneş burcumuz genel karakterimizi, kimliğimizi, yaşama sevincimizi, irademizi ve bu konular dâhilinde “benliğimizin” dünyaya nasıl tezahür ettiğini açıklar. Burcumuz, yaşamdaki yegâne amacımızla da yakından ilişkilidir. Burcunuza bakarak dünyada nasıl bir iz bırakacağınızdan bahsedilebilir.

Burcu kuranda geçiyor mu?

Burcu ismi Kur'an-ı Kerim'de bulunmamaktadır.

Hz ibrahim'in burcu nedir?

Osmanlı padişahı ve 97. İslam halifesi Sultan İbrahim'in doğum tarihi 'ydı. Burcu akrep olan Sultan İbrahim deli olarak nam salsa da hayalperest ve maceracı bir kişiliğe sahipti. Çok zeki bir sultan olduğu da ileri sürülür ki bunun en büyük kanıtı IV. Murat' ın emriyle infaz edilmesinden kurtulmasıdır.