iPhone i ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. iPhone i ne anlama gelir?
  2. Apple isminin anlamı nedir?
  3. iPhone telefon nedir?
  4. iPhone hangi ülkenin malı?
  5. iPhone nasıl telaffuz edilir?
  6. Apple simgesi neden ısırılmış elma?
  7. Apple ismi nereden geliyor?
  8. iPhone XR nasıl okunuyor?
  9. Peach ne demek okunuşu?
  10. Elma logosunun anlamı nedir?
  11. Apple elmasını kim ısırdı?
  12. Apple ilk ne üretti?
  13. Sony ismi nereden geliyor?

iPhone i ne anlama gelir?

Jobs'a göre "i", aynı zamanda "individual" (birey), "instruct" (talimat), "inform" (bilgilendirme) ve "inspire" (ilham alma) anlamlarını da taşıyordu. Harfin iMac ve diğer Apple ürünlerindeki başarısının ardından, 2007'deki ilk Apple telefonunda, iPhone'da da "i"ye yer verildi.

Apple isminin anlamı nedir?

Biri bilgisayar dehası, diğeri pazarlama dehası olan iki vizyoner 1970'lerde bir araya gelirler. Klavyede bir harfe basıldığında ekranda görünmesini sağlayan yepyeni teknolojiye sahip bir bilgisayar yaratırlar. Ve ona “Apple” adını verirler.

iPhone telefon nedir?

iPhone, Apple tarafından tasarlanan ve üretilen multimedya ve internet özelliklerini destekleyen akıllı telefondur. İlk modeli 29 Haziran 2007'de tanıtılmıştır.

iPhone hangi ülkenin malı?

CEP TELEFONU MARKALARI VE HANGİ ÜLKE MARKASI
CEP TELEFONU MARKALARIHANGİ ÜLKENİN MALI VE NERENİN MARKASI
Apple iPhoneAmerikan Malı
SamsungGüney Kore Malı
LGGüney Kore Malı
SonyJapon Malı
28 satır daha

iPhone nasıl telaffuz edilir?

Apple ürünlerinin Türkçe okunuşları: Apple: Epıl. iPhone: Ayfon. iCloud: Çoğu kişi bu kelimeyi "Ay Kıloud" şeklinde okur ama doğrusu "Ayk-lod"dur.

Apple simgesi neden ısırılmış elma?

Çünkü elmaya siyanür enjekte eden Turing bu elmayı ısırarak intihar etmiştir. Steve Jobs ilk zamanlarda İncil'de yer alan Havva ile Adem hikayesindeki elmayı kullanmaya başlamış. Fakat daha sonra Turing'in ölümü sonrasında ona duyduğu saygıdan dolayı logoyu ısırılmış elma olarak değiştirmiş.

Apple ismi nereden geliyor?

1976 yılında kurulan Apple'ın ismini nasıl seçtiği konusunda birçok iddia ortaya atılmaktadır. En çok kabul göreni ise, kurucularından Steve Jobs'un sıkı bir The Beatles hayranı olduğu ve efsane müzik grubunun plak şirketi olan Apple Corps'un isminden etkilenip şirketine Apple ismini verdiği iddiasıdır.

iPhone XR nasıl okunuyor?

Yeni telefonlar iPhone Xs, Xs Max ve XR olarak isimlendirildi. Eğer “ikses, ikses mex ve iksar” olarak okuyorsanız gelin, anlatacaklarımız var.

Peach ne demek okunuşu?

Şeftali: Peach /piiç/ = P ile harfinden sonraki hiçbir kelime okunmaz. P harfinden sonra iiç kelimesi okunur. Kiraz: Cherry /çeri/ = Okunuşu yazılışından oldukça farklıdır.

Elma logosunun anlamı nedir?

İlk kurulduğu zamanlarda bir elma çeşidinin adı olan "Macintosh" ismiyle anılan Apple, daha sonraları şirketin kurucuları Steve Jobs ve Steve Wozniak tarafından İncil'de yer alan Adem ile Havva (Adam and Eva )'dan esinlenerek elma sembolünü kullanmaya başladı.

Apple elmasını kim ısırdı?

Adı basitti: Turing makinesi.

Apple ilk ne üretti?

1976–80: Kuruluş ve şirketleşme Apple, yılında Steve Jobs, Steve Wozniak ve Ronald Wayne tarafından Apple I kişisel bilgisayar kitini satmak amacıyla kuruldu. Wozniak kitleri kendisi üretti ve Apple I ilk kez Homebrew Computer Club'da görücüye çıktı.

Sony ismi nereden geliyor?

1964 yılında Japonya'da kurulan Sony, ilk olarak, "Totsuko" adıyla piyasaya çıktı. Fakat kurucusu, Amerikan halkının bu ismi telaffuz ederken zorlandığını görünce; Latincede "sesle ilgili" anlamına gelen "sonic" ve ses anlamına gelen "sound" kelimelerinden "Sony" adını türetti.