Banka ve sigorta mezunu ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Banka ve sigorta mezunu ne iş yapar?
  2. Banka Sigortacılığı nedir?
  3. Anadolu Üniversitesi bankacılık ve sigortacılık kaç yıllık?
  4. Bankacılık mezunları iş bulabiliyor mu?
  5. Iş bankası hangi emeklilik?
  6. AÖF bankacılık ve sigortacılık kaç kredi?
  7. Iş bankası hangi bireysel emeklilikle çalışıyor?

Banka ve sigorta mezunu ne iş yapar?

Bankacılık ve sigortacılık bölümü, bankada çalışacak ve bankacılık işlemlerini profesyonel bir şekilde yürütecek elemanları yetiştirmeyi amaçlar. Bu bölümden mezun olan kişiler, sadece bankalarda değil pek çok finans kuruluşunda ve sigortacılık alanında da görev yapabilirler.

Banka Sigortacılığı nedir?

Banka Sigortacılığı, başta kredi bağlantılı ürünler olmak üzere hayat ve elementer branştaki sigorta ürünlerinin; şube, çağrı merkezi, Internet ve ATM gibi kanallar üzerinden bankalar aracılığıyla müşterilere pazarlanmasını ifade eder. Temelinde, sigorta şirketi ile banka arasında kurulan işbirliği yatmaktadır.

Anadolu Üniversitesi bankacılık ve sigortacılık kaç yıllık?

Bu programda okutulan dersler dönemliktir ve programın öğretim süresi iki yıldır. Anadolu Üniversitesi Merkezi Açıköğretim Sistemi'ne göre öğretim yapan programların öğrencileri, güz ve bahar dönemlerinde ara ve dönem sonu sınavları olmak üzere dört kez oturumlu olarak sınavlara katılmaktadır.

Bankacılık mezunları iş bulabiliyor mu?

Bankacılık bölümünden mezun olan kişiler, finans yönetimi, hesap yönetimi, uluslararası bankacılık, kurumsal nakit yöntemi ve kişisel para yöntemleri gibi çok önemli pek çok alanda çalışma imkanı bulabilirler. Bankacılık eğitimini tamamlayan kişiler hem devlet hem de özel bankalarda çalışma imkanı bulabilir.

Iş bankası hangi emeklilik?

Bu ihtiyacınızı karşılamak için Bireysel emeklilik sistemi (BES) devreye girer. Zorunlu sosyal güvenlik sisteminin alternatifi değil tamamlayıcısı olan BES; emeklilik döneminizde size ek gelir sağlayarak refah seviyenizi artırmayı amaçlar.

AÖF bankacılık ve sigortacılık kaç kredi?

Bankacılık ve Sigortacılık Önlisans Programında 120 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, YZ, DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz.

Iş bankası hangi bireysel emeklilikle çalışıyor?

Anadolu Hayat Emeklilik sayısı 500 olan direkt satış ekibi, 250'ye yakın özel acentesi ve 1.250'yi aşan Türkiye İş Bankası şubesi aracılığıyla hizmet sunuyor.