Epidural sezeryan mı genel anestezi mi?

İçindekiler:

  1. Epidural sezeryan mı genel anestezi mi?
  2. Spinal sezeryan mi epidural mi hangisi daha iyi?
  3. Sezeryanda entübe edilir mi?
  4. Epidural ve spinal arasındaki fark nedir?
  5. Sezeryanda neden genel anestezi?
  6. Sezeryan genel anestezide sonda takılır mı?
  7. Epidural iğnesi nasıl yapılır?

Epidural sezeryan mı genel anestezi mi?

Genel Anestezi de doğum sırasında anne tamamen uyutuluyor. Bu nedenle anne, bebeğin doğuşuna tanık olamıyor. Ancak epidural anestezi de, annenin yalnızca belden altı uyuştuğu için bebeğin doğumuna tanık oluyor.

Spinal sezeryan mi epidural mi hangisi daha iyi?

Epidural ile spinal arasında aslında çok büyük bir fark yok. Teknik olarak epidural, epidural diyoruz ama aslında sezeryanda epidural ve spinalin beraberce yapıldıği kombine epidural anestezi uygulanıyor. Epidural iğne ve spinal iğne beraberce kullanılır.

Sezeryanda entübe edilir mi?

Günümüzde genel anestezi yöntemi, özellikle sezaryen doğum sürecinde sıklıkla kullanılan yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Genel anestezi sırasında anne tamamen uyutulmakta ve bu nedenle bebeğin doğumuna tanık olamamaktadır. Genel anestezinin en önemli aşamasını, entübasyon adı verilen aşama oluşturmaktadır.

Epidural ve spinal arasındaki fark nedir?

İkisi de belden aşağısını uyuşturmak için omurilik bölgesinden yapılır. -Ancak epidural anestezide ilaç omurilik etrafında bulunan zarın dışına enjekte edilirken, spinal anestezide bu zar geçilir ve içindeki sıvıya verilir.

Sezeryanda neden genel anestezi?

Tüm anestezi yöntemlerinin hem avantaj hem de dezavantajları mevcuttur. Uygulanacak anestezinin tipi, operasyonun aciliyetine, gebenin özelliklerine, tercihine ve anestezistin becerisine göre değişebilmektedir. Ağır kanama, bebeğin sıkıntıda olması, kordon sarkması gibi acil durumlarda genel anestezi tercih edilir.

Sezeryan genel anestezide sonda takılır mı?

Genel anestezi ise takılan bu ince katater yardımı ile damar yolundan yapılır. Epirural kateter takıldıktan ya da genel anestezi yapılacaksa anestezi uzmanı sizi uyuttuktan sonra mesanenize sonda takılır.

Epidural iğnesi nasıl yapılır?

Bir enjektör iğnesiyle doğru seviyeden girişim yaparak, epidural boşluğa ulaşıncaya kadar yavaş ve yumuşak hareketlerle iğneyi ilerletir. Epidural boşluğa ulaşıldıktan sonra iğne içinden plastik bir kateter gönderilir ve kateter sabitlenir. İğne çıkarılır ve anestezi madde sabitlenen kateter üzerinden enjekte edilir.