Vitiligo nasıl bir hastalıktır?

İçindekiler:

  1. Vitiligo nasıl bir hastalıktır?
  2. Vitiligo hastalığının tedavisi var mı?
  3. Vitiligo hastaları denize girebilir mi?
  4. Vitiligo güneşten etkilenir mi?

Vitiligo nasıl bir hastalıktır?

Vitiligo, kesin sebebi bilinmemekle birlikte deride pigment kaybına bağlı olarak açık renkli alanların oluştuğu bir tür deri hastalığıdır. Halk arasında ala veya alaca hastalığı olarak farklı şekillerde adlandırılabilen bu hastalık, her yaşta görülebilse de büyük oranla 20 yaşından önce belirti vermeye başlar.

Vitiligo hastalığının tedavisi var mı?

Vitiligoda deri renginin kendiliğinden tekrar oluşması ortalama -20 hastada sıklıkla güneş gören yerlerde ve daha çok genç hastalarda gelişir. Ancak yine de bu şekilde tatmin edici sonuçların oluşması çok nadirdir. Bugün için vitiligonun kesin bir tedavisi yoktur.

Vitiligo hastaları denize girebilir mi?

Bu ve buna benzer daha birçok nedenden dolayı vitiligo hastaları yazdan nefret ederler. Bu yüzden güneş, kum, havuz yasaklanmıştır vitiligo hastalarına. Bu yasak da gereklidir aslında çünkü dik güneş ışınları pigmentsiz ve zayıf cilt için çok tehlikelidir.

Vitiligo güneşten etkilenir mi?

Stres ve güneş vitiligoyu tetikliyor Prof. Dr. Çalıkoğlu, vitiligoyu artırıcı faktörlerin başında stres ve güneşin geldiğine dikkati çekerek, “Vitiligo hastalığındaki beyaz alanlar güneşte kolayca yanabilir, bu nedenle en az 30 güneş koruma faktörü içeren güneş koruyucu kremler sürekli olarak kullanılmalı.