Işyeri bildirgesi nasil yapilir?

İçindekiler:

  1. Işyeri bildirgesi nasil yapilir?
  2. Sosyal Güvenlik Kurumu işyeri bildirgesi nedir?
  3. Işyeri tescil ne demek?
  4. SGK işyeri numarası nedir?

Işyeri bildirgesi nasil yapilir?

SGK iş yeri tescil uygulamasına e-devlet uygulaması üzerinden giriş yaptıktan sonra ana sayfada çıkan ekrandan ne tür bir iş yeri bildirgesi vereceğinizi doğru bir şekilde seçmeniz gerekiyor. Seçiminizi yaptıktan sonra ilgili butona tıklayarak bildirgeyi doldurmaya başlayabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu işyeri bildirgesi nedir?

İşyeri Bildirgesi Belgesi ilk defa sigortalı çalışacak, işyeri nakli, devri, birleşmesi ve gerçek kişi işverenin ölümü veya adi şirketlerde yeni ortak alınması durumlarında düzenlenmesi gereken belgedir.

Işyeri tescil ne demek?

İşyeri bildirgesi, ilk defa sigortalı çalıştırmaya başlayan işverenler tarafından düzenlenerek Sosyal Güvenlik Kurumuna verilmesi gereken bir tür sigortalı işçi çalıştırmaya başlama bildirimi, beyanıdır. Bu bildirgenin verilmesinin ardından işverenlerin SGK yükümlülükleri de başlamaktadır.

SGK işyeri numarası nedir?

SGK iş yeri numarası, 4A yani SSK kapsamında sigortalı çalışanı bulunan işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na açtırmak zorunda oldukları dosyaların tescil numaralarıdır. ... Bu sicil numarası yani işveren sicil numarası 26 rakamdan oluşur. Söz konusu iş yerinin adeta kimlik numarası görevini görmektedir.