Ata nasıl yaklaşılmalı?

İçindekiler:

  1. Ata nasıl yaklaşılmalı?
  2. Ata binerken nelere dikkat edilir?
  3. Atı durdurmak için ne yapılır?
  4. At neden vurulur?
  5. At neden Nallanır?
  6. At binmeye giderken ne giyilir?
  7. Ata binmek için en fazla kaç kilo olmak gerekir?
  8. Bir at günde ne kadar yem yer?
  9. At nasıl yürütülür?

Ata nasıl yaklaşılmalı?

ATA YAKLAŞMA : Ata ani hareketler yapmadan yavaşça yaklaşılır. Çifte atabileceği düşüncesiyle atın arkasından geçilmez ve her zaman sol tarafta durulur. TEMEL AT MALZEMELERİ : Eyer, başlık, kantarma, dizgin, göğüslük, keçe, üzengi, kolon, getr ve topukluktur.

Ata binerken nelere dikkat edilir?

Atın üstünde öyle bir duruş hayal etmelisiniz ki; omzunuz, başınız, kalçanız ve topuğunuz bir hizada olmalı. Sanki ayakta duruyormuş gibi oturmalısınız. Dengenizi kendi bacağınızla sağlamaya devam etmelisiniz. Benim eski bir binicilik hocamın tabiriyle 'Binici kendi çizmelerine binendir.

Atı durdurmak için ne yapılır?

Atı Durdurmak: Atı dörtnaldayken tırısa ve adetaya geçirdikten sonra durdurmak gerekir. Dizginderi çekip atın duracağına emin olana kadar gevşetmemek, sonra da yavaş yavaş gevşetmek gerekir. Bunu yaparken de topuklarımızı atın karnına bitiştirirsek at duracaktır.

At neden vurulur?

Hatta o kadar geriye gitmeye gerek yok, günümüzde de ayakları veya bacakları kırılan atlar birçok durumda sodyum pentobarbital gibi kimyasalların enjeksiyonu yoluyla (ötenazi yöntemiyle) öldürülmektedir. Bunun sebebi, atların çoğunlukla yük taşımak veya hızlı koşmak gibi amaçlarla kullanılmasıdır.

At neden Nallanır?

Tırnakta yaşanan bu sorunlar kısa süre içerisinde atları koşamaz hatta yürüyemez hale bile getiriyor. Bu yüzden Atlara sağlıklı bir biçimde kullanabilmek adına çok uzun yıllar öncesinde atın ayaklarına ayakkabı görevinde kullanılması adına nal çakılıyor. Peki, atların ayaklarına nalları kim çakar?

At binmeye giderken ne giyilir?

Binici pantolonu ve binici çizmesi dışında binicilik kaskı, binici eldiveni, güvenlik yeleği de denilen koruyucu yelek, binicilik yeleği, binicilik çorabı da binicilik eğitimi alanlar veya binicilik sporu ile ilgilenenler için olmazsa olmaz binici kıyafetleri arasında bulunur.

Ata binmek için en fazla kaç kilo olmak gerekir?

** 95 Kg sınırdır.

Bir at günde ne kadar yem yer?

Ortalama yem ihtiyacı hafif çalışmada günde hayvan başına 40, ağır çalışmada 60-85 kg 'dır. Karbonhidrat, protein ve yağlardan enerji kaynağı olarak faydalanılabilir. Atlarda, proteinlerin maliyetinin çok yüksek olması ve esas olarak nitrojen kaynağı olmalarından dolayı enerji kaynağı olarak kullanılmamaktadır.

At nasıl yürütülür?

Ata bize göre sağdan, ata göre soldan binilir ve binildiğinde alışılması gereken ilk hareket adetadır. Adetada at sadece yürür. Bu şekilde etrafı dolanır, yürütürken atı koordine etmeyi öğrenirsiniz. Örneğin sola döndürmek isterseniz, sol kolunuzu sola doğru biraz açarak dizgini kısaltmalısınız.