Kombi devirdaim pompasının havası nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Kombi devirdaim pompasının havası nasıl alınır?
  2. Kazan sirkülasyon pompası havası nasıl alınır?
  3. Petek hava olduğu nasıl anlaşılır?
  4. Petek havası alırken nelere dikkat edilmeli?
  5. Kombi sirkülasyon pompası nedir?

Kombi devirdaim pompasının havası nasıl alınır?

Kombide hava varsa ne yapmalı diye düşünüyorsanız işlem çok basit. Peteğin yan tarafında üstte bulunan purjör vanası saat yönünün tersinde purjör anahtarı veya düz bir tornavida ile çevrilir. Sıcak su gelene dek çevirme işlemi devam eder. Su gelmeye başladığında petek içindeki havanın tamamı çıkmış demektir.

Kazan sirkülasyon pompası havası nasıl alınır?

Havayı almak için öncelikle yapılması gereken purjör üzerindeki plastik parçayı döndürmek ve aşağı konuma getirmektir. Hava çıkışı sırasında su fışkırabilir bu nedenle mutlaka bir kap bulundurun. Sirkülasyon pompasından kaynaklanan bir gürültü, hava ya da sorun varsa tüm sistemin incelenmesi gerekir.

Petek hava olduğu nasıl anlaşılır?

Radyatörlerinizde hava olup olmadığını anlamak istiyorsanız radyatörün üstünde elinizi gezdirin. Peteğin üst kısmında soğukluk varsa, üst sol kenarı sıcakken sağ kenarı soğuksa veya tam tersi bir durum söz konusuysa o petekte hava var demektir.

Petek havası alırken nelere dikkat edilmeli?

Hava alınırken purjör birden açılmamalıdır. Yavaşça çıkarılan hava aynı oranda kombiden su basılarak takviye edilmelidir. Eğer havayı birden boşaltırsak ya da suyu aniden sisteme basarsak kombi kendini kapatır ve arıza konumuna geçer. Arıza konumu çok önemli bir husus değildir.

Kombi sirkülasyon pompası nedir?

Kombi yâda kazanda üretilen sıcak suyun ısıtma sistemi boyunca devir daim yapmasını sağlayan pompalara sirkülasyon pompası denir. Su kazandan çıkarken sıcaktır ama borulardan radyatörlere geçerken ısı kaybeder. ... Sirkülasyon pompasının amacı, bu devir daim işlemini daha verimli kılmaktır.