Haftaiçi haftasonu nasıl yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Haftaiçi haftasonu nasıl yazılır TDK?
  2. Hafta içi hafta sonu nasil yazilir?
  3. Iyi haftasonları dilerim nasıl yazılır?
  4. Mutlu hafta sonları nasıl yazılır?
  5. Haftasonu nasil yazılır TDK?
  6. Hafta içi nasıl yazilir TDK?
  7. Hafta sonu TDK nasıl yazılır?
  8. Haftasonu nasıl yazilir TDK?
  9. Hafta sonları birleşik mi?
  10. Haftaici nasil yazılır?
  11. Hafta sonu birleşik mi ayri mi?

Haftaiçi haftasonu nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumuna göre hafta içi kelimesi cumartesi ile pazar dışında kalan tüm günler için kullanılan bir ifadedir. Eş anlamlısı da hafta arası şeklindedir. Çoğu zaman haftaiçi olarak yazılan kelimenin doğru yazılımı bu şekilde değildir. Yani haftaiçi şeklindeki bitişik yazılış yanlıştır.

Hafta içi hafta sonu nasil yazilir?

Yazım yanlışlarını engellemek için hafta içi kalıp kelimesi cümle içinde ayrı yazılır. Hafta sonu kelimesi ayrı mı yazılır birleşik mi, sorusunun doğru cevabı ayrı yazılır şeklindedir.

Iyi haftasonları dilerim nasıl yazılır?

TDK'da kelimenin doğru yazımı "hafta sonu" şeklinde ayrı yazılır.

Mutlu hafta sonları nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu açısından bakıldığı zaman bu kelimenin doğru yazılışı 'hafta sonu' olarak karşımıza çıkıyor. Yani cümle içerisinde değerlendirirken mutlaka ayrı yazılmalıdır.

Haftasonu nasil yazılır TDK?

“Hafta sonları çıktığı annesinin evinde hep kıyılara çekinik dururdu.” Buna göre hafta sonu kelimesi ayrı şekilde yazılan kelimeler arasında bulunuyor. Yani bu kelimenin “haftasonu” şeklinde birleşik olarak kullanımı yanlış kullanım oluyor.

Hafta içi nasıl yazilir TDK?

8. Dış, iç, sıra sözleriyle oluşturulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır: ahlak dışı, çağ dışı, din dışı, kanun dışı, olağan dışı, yasa dışı; ceviz içi, hafta içi, yurt içi; aklı sıra, ardı sıra, peşi sıra, yanı sıra vb.

Hafta sonu TDK nasıl yazılır?

TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda haftasonu kelimesi sözlükte bulunmamaktadır. Hafta sonu isimdir. Hafta sonu ayrı yazılır.

Haftasonu nasıl yazilir TDK?

TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda haftasonu kelimesi sözlükte bulunmamaktadır. Hafta sonu isimdir. Hafta sonu ayrı yazılır. Doğru yazılışı '' Hafta sonu'' şeklindedir.

Hafta sonları birleşik mi?

Hafta sonları çıktığı annesinin evinde hep kıyılara çekinik dururdu.” Buna göre hafta sonu kelimesi ayrı şekilde yazılan kelimeler arasında bulunuyor. Yani bu kelimenin “haftasonu” şeklinde birleşik olarak kullanımı yanlış kullanım oluyor.

Haftaici nasil yazılır?

Bu kelimenin “hafta içi, haftaiçi” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı hafta içi şeklinde olmalıdır.

Hafta sonu birleşik mi ayri mi?

HAFTASONU” TDK YAZILIŞI NASIL, HAFTA SONU BİRLEŞİK Mİ, AYRI MI YAZILIR? Türk Dil Kurumu'nun bu kelimenin cümle içerisindeki kullanımı ile ilgili verdiği örnek şöyle: “Hafta sonları çıktığı annesinin evinde hep kıyılara çekinik dururdu.” Buna göre hafta sonu kelimesi ayrı şekilde yazılan kelimeler arasında bulunuyor.