Kuru incir Cezeryesi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kuru incir Cezeryesi nasıl yapılır?
  2. Evde kuru incir nasıl yapılır?
  3. Cezerye malzemeleri nedir?
  4. Kuru incirin üzerindeki beyaz şey nedir?
  5. Incir Pestiline nişasta konur mu?

Kuru incir Cezeryesi nasıl yapılır?

Kuru İncirli Cezerye Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle incirleri bir çay bardağı ılık su ile ıslatalım, yarım saat ıslı kalsın. ...
  2. Daha sonra ısladığımız incirleri suyuyla birlikte robotta iyice çekelim.
  3. Yoğurma kabına bisküvileri üzerine incirleri şekeri margarini katalım. ...
  4. Daha sonra streç filme saralım.
Daha fazla öğe...

Evde kuru incir nasıl yapılır?

İncirlerin üzerini ince bir tülbentle ya da tülle örtün. İncirleri dizdiğiniz tepsiyi güneş gören bir yere koyun. 2-3 saatte bir kontrol ederek kurutun. Bu şekilde incirlerin yaklaşık 3-5 gün içinde tamamen kuruması sağlanabilir. İki tarafında güzelce kuruması için arada incirleri ters düz etmeyi unutmayın.

Cezerye malzemeleri nedir?

Havuç püresine; ceviz içi, rendelenmiş Hindistan cevizi, petibör bisküvi katılarak hazırlanan çeşitleri olsa da baharatlar olmazsa olmazıdır cezeryenin. Yenibahar, öğütülmüş karanfil, zerdeçal, tarçın, zencefil olmazsa olmazlardır. İçine ceviz içi ya da Antep fıstığı eklemek tadını zenginleştirir.

Kuru incirin üzerindeki beyaz şey nedir?

Kuru incir üzerindeki beyazlık aslında incirin doğal olduğunu gösterir. İncirin üzerindeki beyaz un tarzı maddeler saklama koşulları, sıcaklık, nem gibi nedenlerden dolayı oluşmaktadır. Birçok araştırma sonucunda kuru incir üzerindeki beyazlıkların doğal olduğu açıklanmıştır. Kuru incirin kendi balı ve şekeri vardır.

Incir Pestiline nişasta konur mu?

İncirleri dört parçaya bölüyoruz tencereye koyuyoruz ve üzerine suyu ekliyoruz kaynamaya bırakıyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu iyice çektikten sonra blendırdan geçiriyoruz püre haline getiriyoruz. Sonra nişastayı süzgeçe boşaltıp pürenin içine bir yandan çırpıp bir yandan da nişastayı koyuyoruz.