Çene ağrısı nerede olur?

İçindekiler:

  1. Çene ağrısı nerede olur?
  2. Çene eklemleri neden ağrır?
  3. Sağ çene kası neden ağrır?
  4. Çene kasılması ne iyi gelir?

Çene ağrısı nerede olur?

Çene kemiği ya da bir diğer adıyla mandibula, temporomandibular eklem (TME) aracılığıyla kafatasına bağlanır. Bu eklem kulakların hemen önünde yer alır ve ağzın açılıp kapanmasını sağlar. TME ile ilgili sorunlar çene ağrısının en sık görülen sebepleri arasındadır. Çene üzerinde diş ve diş etlerini tutunur.

Çene eklemleri neden ağrır?

Çene eklemiyle ilgili ağrılar genellikle çene eklemi içindeki sert ve yumuşak dokuların değişikliğinden kaynaklanır. Çene ekleminin kapsülünde veya içini kaplayan dokunun irritasyonundan diskin eklem yuvasının içinde yer değiştirmesinden ve çene eklemi sert dokusunun (kemiğin) dejenerasyonundan ileri gelmektedir.

Sağ çene kası neden ağrır?

Çenenin sağ tarafında ağrı, eklemin yakınındaysa, çenenin ve yanak kaslarının sürekli kasılmasından kaynaklanabilir. Ağız açıkken, ekleme parmakla baskı yapınca ağrı kötüleşiyorsa, sorun büyük ihtimalle eklemdedir.

Çene kasılması ne iyi gelir?

Masaj, sıcak kompresler ve buz paketleri gibi konservatif tedavi seçenekleri çene kaslarını gevşetmeye yardımcı olur ve yangıyı azaltabilir. Bazı hastalar için, bu konservatif yöntemler çene kilitlenmesini çözmek için yeterlidir, diğerleri ise mobilizasyon, ateller veya enjeksiyonlar gerektirebilir.