Arakan zulmü ne zaman başladı?

İçindekiler:

  1. Arakan zulmü ne zaman başladı?
  2. Arakanlılar kimdir?
  3. Afrika'da su kuyusu yaptırmak ne kadar?
  4. Filistine nasıl gidilir?

Arakan zulmü ne zaman başladı?

Taliban örgütüne mensup kişilerin Bangladeş sınırında Rohingya isyancılarına askeri eğitim verdiği iddia edilmiştir. 8 Haziran 2012'de bölgedeki Müslümanlar ve Budistler arasında 2012 Arakan Bölgesi ayaklanmaları patlak vermiştir. En az 88 kişi ölmüştür. 2,528 ev yakılmıştır.

Arakanlılar kimdir?

Arka plan. Rohingyalar, Myanmar'da 800.000 civarında nüfusa sahiplerdir ve Myanmar'da %4 e denk gelen Müslüman nüfusun büyük bölümünü oluştururlar. Rohingya nüfusunun %80 i Arakan (Rakhine) eyaletinde yaşamaktadır. Bir grup tarihçiye göre, Büyük Britanya egemenliği döneminde Bengal'den gelmişlerdir.

Afrika'da su kuyusu yaptırmak ne kadar?

Özellikle Afrika ve Asya bölgesi başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde insanlar günlük su ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kilometrelerce yürümek zorunda kalıyor. 18 ülkede 3.000 Avroya normal standartlarda bir su kuyusu açtırabilirsiniz.

Filistine nasıl gidilir?

Pasaportunuza İsrail vizesi işlenmişse Ürdün ve Mısır dışında kalan Arap ülkelerine giriş izni verilmemektedir. Bu nedenle karayolu ile Filistin'e ulaşmak oldukça güç olsa da havayolu ile Tel Aviv'e veya Amman'a giriş yapıldıktan sonra Filistin'e geçiş yapılabilmektedir.