Ötv'siz mazot kaç TL?

İçindekiler:

  1. Ötv'siz mazot kaç TL?
  2. Ötv'siz mazot kimlere verilir?
  3. Ötvsiz yakıt defteri nasıl alınır?
  4. Yakıt alım defteri nedir?
  5. ÖTV'siz yakıt Hangi tekneler?
  6. Tekne Takip Modülü nasıl çalışır?
  7. Yatlar hangi yakıtı kullanır?
  8. Ötvbs nedir?
  9. Tekne Takip Modülü Nedir?
  10. Araçta ÖTV ne kadar?
  11. Denizcilik Genel Müdür?
  12. Denizcilik yakıtı nedir?
  13. Yat yakıtı neden ucuz?

Ötv'siz mazot kaç TL?

Özel tüketim vergisi (ÖTV): Devletin her ürün için ayrı ayrı belirlediği vergidir. Ürün bazında ÖTV (TL/M3) aşağıdaki gibidir....Akaryakıt Fiyatları Politikası
ÜRÜNÖTV
95 Oktan Kurşunsuz Benzin2.376,50 (TL/M3)
Motorin1.794,50 (TL/M3)
Gazyağı1.136,70 (TL/M3)
Fuel Oil237,00 (TL/TON)
2 satır daha

Ötv'siz mazot kimlere verilir?

1) ÖTV'SİZ YAKIT: Sadece belirli (ve biraz karışık) bürokratik işlemleri yapan TÜRK BAYRAKLI ve TİCARİ gemiler (balıkçı, yolcu motoru, hizmet teknesi, turizm tekneleri vb) ötvsiz yakıt alabilirler.

Ötvsiz yakıt defteri nasıl alınır?

Ticari teknelerin ÖTV'siz yakıt alımında gerekli olan ÖTV defterinin çıkartılması için gerekli evraklar:
  1. Gemi Sicil Tasdiknamesi.
  2. Denize Elverişlilik Belgesi.
  3. Tonilato Belgesi.
  4. Su Ürünleri Ruhsat Tezkeresi (Yalnızca balıkçı gemileri için)
  5. Vergi Levhası
  6. Donatan şahıs ise kimlik, tüzel kişilik ise imza sirküleri ve kimlik.
Daha fazla öğe...

Yakıt alım defteri nedir?

Yakıt alım defteri; deniz aracına ait genel bilgilerle ana ve yardımcı makinelerin ayrı ayrı makine gücü ( Bhp/Kw), kullanabilecekleri yakıt cinsi, bir defada ve bir yılda alabilecekleri azami deniz yakıtı miktarları, ana ve yardımcı makinelerine ait yakıt tank kapasiteleri, günlük, üç aylık, yıllık azami sarf ...

ÖTV'siz yakıt Hangi tekneler?

Sadece TÜRK BAYRAKLI ve TİCARİ gemiler (balıkçı, yolcu motoru, hizmet teknesi, turizm tekneleri vb) ötvsiz yakıt alabilirler.

Tekne Takip Modülü nasıl çalışır?

TEKNE TAKİP MODÜLÜ NEDİR? Tekne Takip Modülünde GPS ve GSM tabanlı bir elektronik takip cihazı mevcut olup, cihazdan alınan veriler, ÖTVBS ile entegre yazılımla ve Ankara'daki kontrol merkezinde işlenerek değerlendirilecek.

Yatlar hangi yakıtı kullanır?

En bilineni benzin ve motorindir.

Ötvbs nedir?

Tebliğde, ÖTV'siz Yakıt Bilgi Sistemi (ÖTVBS), Kararname kapsamındaki deniz yakıtı uygulamasının usul ve esaslarının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca takip ve kontrolü amacıyla yapılandırılmış elektronik sistem olarak tanımlanmış olup, Tekne Takip Modülü bu sistemin tamamlayıcı bir unsurudur.

Tekne Takip Modülü Nedir?

TEKNE TAKİP MODÜLÜ NEDİR? Tekne Takip Modülünde GPS ve GSM tabanlı bir elektronik takip cihazı mevcut olup, cihazdan alınan veriler, ÖTVBS ile entegre yazılımla ve Ankara'daki kontrol merkezinde işlenerek değerlendirilecek.

Araçta ÖTV ne kadar?

Mevcut sistem içerisinde yapılan uygulamada, aracın motoru 1600 cc'den küçük olmak kaydıyla vergisiz satış tutarı 70.000 liranın altında ise %45, 70.0.000 lira arasında ise %.000 liranın üzerinde ise %60 oranında ÖTV uygulanır.

Denizcilik Genel Müdür?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü'ne Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Ünal Baylan atandı.

Denizcilik yakıtı nedir?

Fuel Oil deniz yakıtı veya fırın yağı olarak da bilinen petrol damıtmasından elde edilen bir fraksiyondur, ayrıca ham petrolden elde edilebilecek en ağır ticari yakıttır. Kalorifer yakıtı olarak da bilinir ayrıca benzin ve naft'tan daha ağır olan yakıtları da ifade etmek anlamında kullanılmaktadır.

Yat yakıtı neden ucuz?

Birçok şahsi yat sahibi, yatlarını kiraya veriyormuş(ticari faaliyet) gibi göstererek ucuz yakıt hakkından faydalanmaktadır. İhtiyacından fazla ucuz yakıt alan şahıslar/şirketler bu ucuz yakıtı illegal yollardan satmaktadırlar.