Kalbe balon nasıl takılır?

İçindekiler:

  1. Kalbe balon nasıl takılır?
  2. Kalp stenti nasıl bir şeydir?
  3. Kalbe balon neden takılır?
  4. Ilacli stent ve balon yontemi nedir?
  5. Kalp damara takılan stentin ömrü ne kadardır?

Kalbe balon nasıl takılır?

Balon anjiyoplasti, ince yapıda ancak basınca dayanıklı olarak üretilen özel kateterler yardımı ile yapılır. Tıkanmış ya da daralmış bölgeye yerleştirilen kateter şişirilir. Adeta bir balonu andıran kateter, damarın genişlemesini, tıkanıklığın parçalanmasını ve bölgedeki kan akışının rahatlamasını sağlar.

Kalp stenti nasıl bir şeydir?

Stent kalbi besleyen koroner damarlardaki darlıkları veya tıkanıklıkları kalıcı olarak açmak için, bir balon yardımıyla yerleştirilen esneyebilen çok ince tüp şeklinde metal ağlardır.

Kalbe balon neden takılır?

Kalbe giden kan akışını artırmak amacıyla, daralmış koroner arterleri açmak için yapılan cerrahi olmayan tedavi yöntemine stent yerleştirilmesi ve/veya balon anjiyoplasti işlemi denir. Daralmış veya tıkanmış kalbe temiz kan taşıyan damarlar (koroner arterler) bu yöntem ile açılabilir.

Ilacli stent ve balon yontemi nedir?

Kalbe giden kan akışını artırmak amacıyla, daralmış koroner arterleri açmak için yapılan cerrahi olmayan tedavi yöntemine stent yerleştirilmesi ve/veya balon anjiyoplasti işlemi denir.

Kalp damara takılan stentin ömrü ne kadardır?

Stentin bir ömrü bulunmuyor, hasta kendine iyi baktığı ve doktorunun tavsiyelerini uyguladığı sürece ömür boyu tıkanmadan durabiliyor. Stentler tıkandığında ise içlerine tekrar stent takılabiliyor.