Tropheus ne demek?

İçindekiler:

  1. Tropheus ne demek?
  2. Tropheus nasıl bakılır?
  3. Tropheus balığı hangi kumu sever?
  4. Tropheus için hangi yem?
  5. Tropheus hangi suda yaşar?
  6. Tropheus kaç gün aç kalabilir?
  7. Tropheuslar kaç yaşına kadar yavru yapar?
  8. Kriza Gold ne zaman yavru verir?
  9. Ciklet balığı hangi kumu sever?
  10. Akvaryum kumu nasıl hesaplanır?
  11. Discus için hangi yem?
  12. Duboisi Maswa kaç cm olur?
  13. Balıklar ne kadar süre aç kalabilir?
  14. Japon balığı açlıktan ölür mü?
  15. Maswa kaç yavru verir?
  16. Ciklet balığı ne zaman doğurur?
  17. Ciklet akvaryumunda hangi kum kullanılır?
  18. Ciklet balıkları için hangi kum?
  19. Akvaryuma kaç litre kum gider?

Tropheus ne demek?

Tropheus, Doğu Afrika'daki Tanganyika gölünde yaşayan endemik bir balık cinsidir. Tropheini familyasına ait olan bu cinsin, Moori, Brichardi, Duboisi, Annectens, Sp.Black ve Sp.Red olmak üzere 6 türü belirlenmiştir.

Tropheus nasıl bakılır?

Tropheus cinsi balıklarının az az fakat sıklıkla beslenmesi tavsiye edilmektedir. Yetişkinlerde ortalama 2-3 kere beslemek, yavruları ise düzenli olarak günde 4 ila 6 kere arasında beslemek yeterli olacaktır. Beslerken spirulina ağırlıklı olarak beslenmesi gerekmektedir.

Tropheus balığı hangi kumu sever?

Aragonit kumlar, Tropheus türü balıklar için doğal ortamlarındaki kumlar analiz edilerek özel hazırlanmış kum türleridir. Tropheus ve diğer tropikal balık türlerinin istediği su yumuşaklığı oluşturmanız için size büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

Tropheus için hangi yem?

Ağırlıklı olarak spirulina içeren yemler kullanın. Biz günde altı kere yemleme yapıyoruz ve bunların dördünde spirulina içeren yemler kullanıyoruz. Diğer iki yemlemede de cichlidler için üretilmiş pul yemlerden veriyoruz.

Tropheus hangi suda yaşar?

Tropheuslar Tanganyika Gölünde yaşarlar.Tanganyika gölünden kısaca bahsedecek olursak, Tanganyika Gölü Afrika kıtasının 2. büyük gölüdür.Tanganyika Gölünü doğuda Tanzanya , batıda Kongo(zaire) , kuzeydoğusunda Brundi , güneyinde ise Zambiya çevreler.Gölde suyun ısısı ortalama 26-27 derecedir.

Tropheus kaç gün aç kalabilir?

Bitkisel beslenen tropheus ve sarı prenses ciklet balığı gibi türler akvaryumunuzda yeterli yosun oluşumu varsa iki haftaya kadar kalabilmektedir. Fakat yunus ve calico gibi etçil beslenme eğilimindeki ciklet balıkları bir hafta kadar aç kalabilir.

Tropheuslar kaç yaşına kadar yavru yapar?

İlk ağzı dolu dişilerin haberleri 7.5-8 aylıkken çıkar, düzenli olarak yavru vermeye başlamaları 10-12 ayı bulur bu konuda besleyen biri olarak size tek önerim sabır-sabır ve sabırdır.

Kriza Gold ne zaman yavru verir?

En verimli oldukları dönem 2 yaş ve sonrasıdır. 7-8. aylarda yumurta olabilir ama yavru alma yüzdesi oldukca düşüktür. Eğer fazla erkekleri 8.ayda falan tespit edip çıkartabilirseniz yavru alma zamanınız daha kısa olur, koloni erken oturur.

Ciklet balığı hangi kumu sever?

Cichlid türü balıklar için genel de tercih edilen kum küçük taneli kumlardır. Silis kum en çok tercih edilen kum olmakla birlikte Kuvarz kum ve kalsiyum karbonatlı kumlar da bu türler için uygun olacaktır.

Akvaryum kumu nasıl hesaplanır?

Kum Hacmi Hesaplama: Boy X En X Kum Yüksekliği / 1000 = Kumun Litre Miktarı (lt.) Kum Ağırlığı Hesaplama: Kumun Litre Miktarı X 1 Litre Kumun Ağırlığı (kg.) = Akvaryumda İhtiyacımız Olan Kum Ağırlığı (kg.)

Discus için hangi yem?

Discus Yemleri
  • TETRA discus 10lt orjınal kova. ...
  • Tetra Discus Granül Balık Yemi -Kovadan- Bölme 1000 Gram. ...
  • Tetra Discus Pro Discus Balık Yemi 500ml. ...
  • Tetra Discus Balık Yemi 500Gr KOVADAN BÖLME. ...
  • Sera Discus Granulat Ciklet Discus Balık Yemi Kovadan Bölme 500gr. ...
  • Tropical Balık Yemi Discus Gran Wild 250Ml.
Daha fazla öğe...

Duboisi Maswa kaç cm olur?

Öncelik ile Tropheus ırkına ait balıkların tabanı geniş en az 50 cm boyu mümkün olduğunca uzun 130 dan aşağısı pek sağlıklı olmaz yüksekliği de 50-80 cm arasında seçilmelidir yani minimum ölçüler 130 x 50 x 40 gibi bir tank seçilmelidir.

Balıklar ne kadar süre aç kalabilir?

Balıkların türü ve boyutlarına bağlı olarak değişkenlik gösteriyor olsa da sağlıklı bir akvaryum balığı ortalama üç gün ila bir hafta süresince aç kalabilir. Ancak akvaryumda beslenebilecekleri yosun ve alg türevi oluşumlar ile avlayabilecekleri boyutlarda canlılar mevcutsa balıklarınızın açlık süresi uzayabilmektedir.

Japon balığı açlıktan ölür mü?

Japon balıkları yemek yemeden iki hafta boyunca yaşayabilir. ... Çünkü iki hafta boyunca yetersiz beslenecekler.

Maswa kaç yavru verir?

Dişi, yüzebilen yavrularını serbest bırakmadan önce 4 haftadan fazla 5-15 yumurta taşıyabilir.

Ciklet balığı ne zaman doğurur?

Üremeleri için ise boyları değil, yaşları önemlidir. 8 aylık olduktan sonra yavru vermeye başlarlar. Anne balığın boyu ister 5 cm olsun, isterse 8-10 cm aralığında yine de yavru alabilirsiniz.

Ciklet akvaryumunda hangi kum kullanılır?

Kalsiyum Karbonatlı Yıkanmış Ciklet Kumu Kalsiyum karbonat kumları ph değerlerini yükselterek tanganika ciklid ve deniz akvaryumlarında kullanılır. PH değerlerinin 8.1 - 8.7 arasında olması gereken bu türler için kalsiyum karbonat kumları neredeyse bir vazgeçilmezdir.

Ciklet balıkları için hangi kum?

Cichlid türü balıklar için genel de tercih edilen kum küçük taneli kumlardır. Silis kum en çok tercih edilen kum olmakla birlikte Kuvarz kum ve kalsiyum karbonatlı kumlar da bu türler için uygun olacaktır.

Akvaryuma kaç litre kum gider?

Kumu iyice yıkadıktan sonra 3 cm yükseklikte olacak kadar akvaryuma koyuyoruz. Bu da yaklaşık 1.5 litre, yani 2 kg civarı kum demek.