Hünkari güvercin nasıl beslenir?

İçindekiler:

  1. Hünkari güvercin nasıl beslenir?
  2. 20 günlük güvercin yavrusu nasıl beslenir?
  3. Dışarıda yaşayan kuşlar ne yer?
  4. Güvercin bir günde ne kadar yer?
  5. 15 günlük güvercin ne yer?

Hünkari güvercin nasıl beslenir?

Yavrular ilk günlerde ana ve babanın kursağından salgılanan ve “güvercin sütü” yada “kursak sütü” (halk dilinde maya) adı verilen proteince zengin bir besin maddesi ile beslenirler. İlk haftadan sonra bu süt yerini yavaş yavaş ana ve babanın kursağında ıslatılmış dane yeme bırakır.

20 günlük güvercin yavrusu nasıl beslenir?

Güvercin yavruları ilk birkaç hafta anne ve baba güvercinlerin yardımı ile beslenirler. Güvercinlerin kursaklarından salgılanan süt ile beslenerek bir süre beslenmelerine bu şekilde devam edebilirler. Bu süt, protein bakımından oldukça zengindir ve yavru güvercinin hızlı gelişimine katkıda bulunur.

Dışarıda yaşayan kuşlar ne yer?

İşte kuş ve kuş türlerinin yiyebileceği besleyici gıdalar:
  • Darı
  • Yulaf veya arpa.
  • Pirinç
  • Kesilmiş salatalık.
  • Kuş yemi.

Güvercin bir günde ne kadar yer?

Kış döneminde şayet günde bir kez yemleme yapıyorsak kuş başı 30 gr yem yeterlidir. Şayet sabah, akşam olmak üzere günde 2 defa yemleme yapıyorsak kuş başı sabah 10 gram, akşam ise 20 gram vermek suretiyle yemleme yapabiliriz.

15 günlük güvercin ne yer?

Bu hayvanlar için tohumlar beslenmenin önemli bir parçasını oluştursa da bazı güvercinler böcek ve solucan yiyebilirler. Ancak bulgur, pirinç gibi buğday tanelerine ek olarak birçok sebze verilebilir.