Yoksulluk nafakası hangi durumda bağlanır?

İçindekiler:

  1. Yoksulluk nafakası hangi durumda bağlanır?
  2. Yoksulluk nafakası nasıl hesaplanır?
  3. Yoksulluk nafakası kim alamaz?
  4. Sigortalı bir işe girince nafaka kesilir mi?
  5. Nafaka kimler alamaz?
  6. Nafaka davası nasıl iptal edilir?
  7. Sigortalı çalışan biri nafaka alabilir mi?
  8. Nafaka ne zaman ortadan kalkar?
  9. Kadın nasıl nafaka alamaz?
  10. Hangi durumlarda nafaka iptal edilir?
  11. Sigortalı çalışan kadının nafakası kesilir mi?

Yoksulluk nafakası hangi durumda bağlanır?

Yoksulluk nafakası, boşanmadan dolayı yoksulluğa düşecek olan eşin diğer eşten kusuru daha az olması koşuluyla talep ettiği nafakadır. Yoksulluk nafakası süresizdir. Boşanma davası açarken talep edileceği gibi, boşanma davası kesinleştikten sonra da 'ilk kez' istemesi koşuluyla yoksulluk nafakası talep edilebilir.

Yoksulluk nafakası nasıl hesaplanır?

Yoksulluk nafakası miktarı her durum için ayrıca bir inceleme yapılarak, nafaka sorumlusunun maddi gücüyle orantılı olacak şekilde ve nafaka alacaklısının da maddi durumu, yaşam standardı ve evlilik içerisindeki refah durumu da göz önünde bulundurarak hâkim tarafından belirlenmektedir.

Yoksulluk nafakası kim alamaz?

Emekli aylığı yeterli olan, yeterli geliri olan, miras kalmış olan, yeterli kira geliri olan, yaptığı iş sebebiyle yeterli geliri olan, işçi olarak çalışan, memur olarak çalışan yoksulluk nafakası alamaz.

Sigortalı bir işe girince nafaka kesilir mi?

İşe giren kadının nafakası büyük çoğunlukla kesilmemektedir. Sigortalı ve asgari çalışan kadın nafakadan yararlanmaktadır. Aynı zamanda asgari ücret ile çalışan kadın da nafakadan yararlanabilmektedir. Bu durumların etrafında herhangi bir engel söz konusu değildir.

Nafaka kimler alamaz?

Kimler Nafaka Alamaz ?
  • Resmi olarak evli olmasa da fiili olarak başkası ileevli gibi yaşayan kişiler.
  • Belirli bir gelire sahip, boşanma sonrası yoksullukçekmeyecek kişiler.
  • Maaşı, aylık geliri, dul aylığı, emekli maaşı,yaşlılık maaşı gibi düzenli gelire sahip kişiler.
Daha fazla öğe...

Nafaka davası nasıl iptal edilir?

Nafaka, alacaklının ölümü halinde kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Bunun yanında aynı durum nafaka alacaklısının yeniden evlenmesi halinde ortaya çıkacaktır. Nafaka yükümlüsü, nafaka alacaklısın evlenmesi bahsiyle nafakanın kaldırılması adına dava açmasına gerek yoktur, kendiliğinden nafaka kalkacaktır.

Sigortalı çalışan biri nafaka alabilir mi?

Sigortalı çalışan kadın nafaka alabilir veya asgari ücret alan kadına nafaka verilmesi mümkündür. Bu durumun önünde herhangi bir engel yoktur. Önemli olan, kanuni şartların sağlanmış olmasıdır.

Nafaka ne zaman ortadan kalkar?

Nafaka alan eş, nafaka alırken yeniden evlenir ya da başka bir kişiyle evlilik hayatı sürerse yoksulluk-nafakası sona erer. Nafaka alan eş ya da nafaka ödeyen eş hayatını kaybederse, yoksulluk-nafakası ortadan kalkar. Nafaka alan eşin haysiyetsiz hayat sürmesi halinde de; yoksulluk-nafakası sona erer.

Kadın nasıl nafaka alamaz?

Kadınların nafaka alamayacağı hallerden bazıları şu şekildedir;
  1. Boşanma sonrasında kadının maddi zorluk çekmemesi,
  2. Kadınların çalıştığı iş yerinden kendi isteği ile ayrılması,
  3. Kadınların yeteri kadar aylık geliri bulunması,
  4. Kadınların yeni bir evlilik yapması,
  5. Erkeklerin düzenli bir geliri olmaması,

Hangi durumlarda nafaka iptal edilir?

Nafakanın kaldırılması davası, boşanma davası sırasında veya dava sonucunda yahut boşanmadan daha sonra açılan bir dava ile nafaka yükümlüsü haline gelmeniz durumunda, Örneğin eski eşinize yoksulluk nafakası ödemeniz durumunda, nafaka ödemenizi gerektiren şartların değişmesi hallerinde, Aile Mahkemesi nezdinde ...

Sigortalı çalışan kadının nafakası kesilir mi?

Sigortalı çalışan kadının nafakası kesilir mi? Sigortalı çalışan kadın nafaka alabilir veya asgari ücret alan kadına nafaka verilmesi mümkündür. Bu durumun önünde herhangi bir engel yoktur. Önemli olan, kanuni şartların sağlanmış olmasıdır.