Kara delikten geçince ne olur?

İçindekiler:

  1. Kara delikten geçince ne olur?
  2. Kara delik diye bir şey var mı?
  3. Kara delik nasıl yok edilir?
  4. Kara delik patlayarak yok edilebilir mi?

Kara delikten geçince ne olur?

Kara Delik dünyayı yutar mı? Kara deliklerin çok güçlü bir çekim alanına sahip oldukları doğru. Çevrelerindeki cisimleri kendilerine çekip yutuyorlar ama bize o kadar uzaklar ki dünyamızı yutmaları söz konusu değil. Güneş'imiz de kara delik olmayacağına göre dünyamızın bir kara delik tarafından yutulma tehlikesi yok.

Kara delik diye bir şey var mı?

Kara delik, astrofizikte, çekim alanı her türlü maddesel oluşumun ve ışınımın kendisinden kaçmasına izin vermeyecek derecede güçlü olan, kütlesi büyük bir kozmik cisimdir. Kara delik, uzayda belirli nicelikteki maddenin bir noktaya toplanması ile meydana gelen bir nesnedir de denilebilir.

Kara delik nasıl yok edilir?

Kara Delikler Zamanla Ölüyor Şu anda elimizde yer alan bilgilere göre kara delikler zaman içinde Hawking radyasyonunu yayıyor ve böylece kütlelelerini de yavaşça kaybediyorlar. Daha büyük kara delikler, daha az ısılarda radyasyon sıcaklığı yayıyor ve yok olmaları da haliyle fazla vakit alıyorlar.

Kara delik patlayarak yok edilebilir mi?

Kara deliğe zerre kadar hasar verecek, fırlatabileceğimiz hiçbir şey yok. Başka bir kara delik bile onu yok edemez– süreç içerisinde kütle çekimsel dalgalar adı altında birazcık enerji yayarak ikisi sadece daha geniş bir kara delik oluşturur.