Cuma vakti ne okunmalı?

İçindekiler:

  1. Cuma vakti ne okunmalı?
  2. Cuma gunu hangi esma cekilir?
  3. Peygamber efendimizin cuma günü yaptığı sünnetler nelerdir?
  4. Cuma günü sünnet olur mu?

Cuma vakti ne okunmalı?

1- Ya Allah: Cuma günü, 100 defa 'Ya Allah' zikri çeken kişinin dilekleri kabul olur. 2- La İlahe İllalahü'l Melikü'l Hakku'l Mübin: Cuma vakti bu zikri 200 defa okuyan kişinin duaları kabul edilir. 3- Ya Veliyyü Ya Allah: Cuma vaktinde 1000 defa bu zikri çeken kişinin Allah katında istekleri tez vakitte kabul görür.

Cuma gunu hangi esma cekilir?

Cuma Günü ”YA VELİYYÜ YA ALLAH” esmasını (1000) defa zikreden kişi her istediğine kavuşur. Cuma günü “LA İLAHE İLLALAHÜ`L MELİKÜ`L HAKKU`L- MÜBİN” (200) defa zikreden Kişi Allah`tan ne isterse verilir. Cuma günü Sabah`. YA-RAKİB esması (312) defa zikrederek isteğini Allah`a bildirirsen isteğin kabul olur.

Peygamber efendimizin cuma günü yaptığı sünnetler nelerdir?

Hz. Muhammed Her Cuma Yaptığı Sünnetler
  • Cuma günü yıkanmak ve güzel koku sürünmek sünnettir ”Her Müslüman, Cuma günü yıkanmalı, misvaklanmalı ve güzel koku sürünmelidir.” ( ...
  • Cuma namazı için gusletmek, güzel koku sürünmek, yeni, temiz giyinmek, saç, tırnak kesmek sünnettir.
Daha fazla öğe...

Cuma günü sünnet olur mu?

Her hafta Cuma günü öğle namazı vaktinde kılınan Cuma namazı müslüman erkeklere farz kılınmıştır. Camide cemaat ile kılınan cuma namazı 10 rekattan oluşuyor. İlk dört rekatı sünnet iki rekatı farz ve son dört rekatı ise son sünnet olarak eda ediliyor. Cuma namazının ardından kılınan Zühr-i Ahir namazı da yer alıyor.