Göz tansiyonunun belirtileri nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Göz tansiyonunun belirtileri nasıl anlaşılır?
  2. Göz tansiyonu neden olur?
  3. Göz tansiyonu baş ağrısı yapar mı?
  4. Göz tansiyonu ne gibi sorunlara yol açar?
  5. Göz tansiyonunu ne iyi gelir?

Göz tansiyonunun belirtileri nasıl anlaşılır?

Hastaların büyük bir bölümünde herhangi bir belirti görülmez. Erken dönemde bazı hastalarda sabahları belirginleşen baş ağrıları, zaman zaman bulanık görme, geceleri ışıkların etrafında ışıklı halkalar görülmesi, televizyon izlerken göz etrafında ağrı, vb. belirtiler ortaya çıkabilir.

Göz tansiyonu neden olur?

Glokom, göz içi sıvısını dışarı boşaltan kanallarda yapısal olarak tıkanıklık oluşması nedeniyle sıvının yeterli boşalmaması ve buna bağlı olarak göz içi basıncının artması sonucu oluşur. Yükselen göz içi basıncı görme sinirine zarar vererek sinirin ölmesine neden olur.

Göz tansiyonu baş ağrısı yapar mı?

İkinci tür göz tansiyonu kapalı açılı glokomda ise, hasta şiddetli baş ağrısına sebep olan göz tansiyonu krizleriyle karşılaşır ve ağrı genelde akşam saatlerinde başlar. Bununla birlikte, bulanık görme ve mide bulantısı olabilir.

Göz tansiyonu ne gibi sorunlara yol açar?

Göz içi basıncı artarsa göz sinirleri ve damarları üzerinde baskı da artar. Göz siniri zamanla zayıflar ve körlüğe yol açar....Belirtileri nelerdir?
  • Görme duyusunun azalması,
  • Gözde kızarıklık,
  • Şiddetli göz ağrısı,
  • Bulanık görme,
  • Mide bulantısı,
  • Kusma göz tansiyonunun belirtilerindendir.

Göz tansiyonunu ne iyi gelir?

Aynı şekilde dut ağacı ve okaliptüs yaprakları da göz tansiyonunu düşürmeye yardımcı olur. Bu yapraklardan bitki çayı yapıp içmek tansiyonun düşmesini sağlar. Bakla, soğan, sarımsak ve karabaş otu da göz tansiyonuna iyi gelen bitkisel ürünler arasındadır.