Beyinde kan pıhtılaşması tedavisi ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Beyinde kan pıhtılaşması tedavisi ne kadar sürer?
  2. Beyin pıhtısı neden olur?
  3. Beyinde pıhtı olursa ne olur?
  4. Beyne pıhtı atması iyileşir mi?
  5. Beyin pıhtısı nasıl geçer?

Beyinde kan pıhtılaşması tedavisi ne kadar sürer?

Beyne pıhtı atması durumunda ciddi bir fizik tedavi programı uygulanır. Bu fizik tedavi programı da yaklaşık olarak 10 - 12 ay arasında gerçekleşmektedir.

Beyin pıhtısı neden olur?

Pıhtı atması beyin damarlarının emboli ile tıkanması, kalpte oluşan bir damar akımı ile beyin damarlarına ulaşması ile oluşmaktadır. Bu durum genellikle bazı rahatsızlıklarda oluşmaktadır. Bu rahatsızlıklar kalp ritim bozuklukları, kalpte protez kapakçık olması ve enfeksiyon hastalıklarıdır.

Beyinde pıhtı olursa ne olur?

Pıhtı atması; beyin damarlarının tıkayıcı (trombo-embolik) hastalıkları, felç, konuşma bozuklukları, görme bozuklukları, duyusal etkilenmeler ve psikokognitif (algılama ve değerlendirme) bozukluklar gibi nörolojik kayıplara ve vücutta sistemik etkilenme ve işlev bozukluklarına hatta bazen ölüme yol açabilir.

Beyne pıhtı atması iyileşir mi?

Pıhtı atması sonucu gelişen felç durumunda hasar gören beyin hücreleri zamanla yenilenebilirler ya da beynin diğer kısımları zarar gören hücrelerin görevinin üstlenebilirler. En hızlı iyileşme genellikle felçten sonraki ilk üç ila dört ay içinde gerçekleşir.

Beyin pıhtısı nasıl geçer?

Beynin kan akımı tekrar sağlanırsa hastalık hafif atlatılabilir. İlk inme belirtilerinin oluşmasından sonra 4-5 saate kadar trombolitik tedavi denilen pıhtı eritici ilaçların uygulanması yararlı olabilmektedir. Diğer bir tedavi seçeneği ise mekanik pıhtı çıkarımı denilen işlemdir.