Salatalık ne kadar sulanır?

İçindekiler:

  1. Salatalık ne kadar sulanır?
  2. Salatalık çok su ister mi?
  3. Domates biber salatalık kaç günde bir sulanır?
  4. Tarlada biber kaç günde bir sulanır?
  5. Biberler kaç günde bir sulanmalı?

Salatalık ne kadar sulanır?

Fidelerin dikilmesinden itibaren meyvelerin oluşmasına kadar geçen süre zarfında, çok olmamak koşulu ile, günde 1-2 defa sulanmaktadır. Böylece bu dönem esnasında fazla sulama yapılması beraberinde bitkinin sararmasına (boğulmasına) neden olmaktadır. Bu dönemden sonra her 3-4 günde bir kez sulama yapılmaktadır.

Salatalık çok su ister mi?

Yaz aylarında sıcak ve kurak dönemlerde bitki su düzeni normal tutulmalıdır. Tutulmadığı takdir de meyvelerde acılaşma ve bitki gelişiminde yavaşlama görülebilmektedir. Salatalık Kaç Günde Bir Sulanmaktadır. Bitki de sulama sıklığı genel olarak, kökler tarafından suyun alınmasına bağlı olmaktır.

Domates biber salatalık kaç günde bir sulanır?

15-20 gün ara ile sulama yapılmalıdır. İlk iki sulama çiçeklenmeden önce, diğer iki sulama ise çiçeklenmeden sonra uygulanır. Yani ilk sulamadan itibaren 15-20 gün ara ile 4 defa sulama uygulanır.

Tarlada biber kaç günde bir sulanır?

Nemli topraklarda ise biberin kök aktivitesi artar. Biber sulaması sık fakat az olmalıdır. Sıcak havalar başladığında kumlu olan toprağa 2-3 günde bir bunun yanı sıra ağır topraklara ise 3-7 günde bir sulama yapılması uygundur.

Biberler kaç günde bir sulanmalı?

Saçak kök yapısı nedeniyle biber az ve sık su ister. Meyveye bağlama zamanı aşırı yağışlar cılız meyve bağlamaya neden olur. Meyveler antraknoz hastalığına karşı hassaslaşır. Sıcak havalarda, kumlu topraklarda her 2-3 günde bir, ağır topraklarda 3-7 günde bir sulama yapılmalıdır.