Akıllı lens tavsiye edilir mi?

İçindekiler:

  1. Akıllı lens tavsiye edilir mi?
  2. Akıllı lens renkli olabilir mi?
  3. Akıllı lens kimlere uygulanmaz?
  4. Akıllı lens ameliyatı iyileşme süreci ne kadar sürer?
  5. Kalıcı lens ameliyatı kaç yaşında takılabilir?
  6. Renkli lensi devlet karşılıyor mu?
  7. Göz içi mercek kimlere uygulanmaz?
  8. Akıllı mercekler hangi göz kusurlarında kullanılır?

Akıllı lens tavsiye edilir mi?

Akıllı mercekler, gözlük ve kontakt lens kullanmaktan kurtulmak isteyenler tarafından sıkça tercih edilmeye başlandı. Oysaki bu mercekler, herkese önerilmiyor.

Akıllı lens renkli olabilir mi?

Akıllı Lenslerin kalıcı olma özelliği ise akıllara renklisi varsa kalıcı olarak göz renginin değiştirilebileceği düşüncesini getiriyor. Ancak Akıllı Lensler kontakt lensler gibi değildir. Tak- Çıkar özelliği olmadan göz içine yerleştirilen şeffaf lenslerdir. Yani renk seçeneği bulunmamaktadır.

Akıllı lens kimlere uygulanmaz?

En önemli adaylar yakın ve uzak görüş için gözlük kullanmak istemeyen 40 yaş üstü hastalardır. İkinci grup katarakt sebebi ile az gören bireylerdir. Üçüncü grubumuzda ise daha genç yaşta, yüksek gözlük numaralı ve gözü lazere uygun olmayan ince kornealı hastalar yer alır.

Akıllı lens ameliyatı iyileşme süreci ne kadar sürer?

Akıllı lens ameliyatı yapıldıktan sonra hasta görebilir durumdadır. Bandajların açılması bir gün sonra olur. Akıllı lens ameliyatı iyileşme süreci bir ile üç gün arasında tamamlanır. Hastanın lenslere alışması ile birlikte hastalar normal hayatına dönebilmektedirler.

Kalıcı lens ameliyatı kaç yaşında takılabilir?

Akıllı lens kaç yaşında takılabilir? Akıllı lens uygulanması için normal şartlarda ilk uygulama yaşı kırk olarak önerilmektedir. Uygulama zorunluluğunun bulunması durumunda ileri derece göz hastaları için daha erken yaşlarda akıllı lens ameliyatı yapılabilmektedir.

Renkli lensi devlet karşılıyor mu?

Çocuklarsa 6 ayda bir lens desteğinden yararlanabilirler. Bunların dışında yalnızca uzak veya yakın görme sorunu olan, renkli lens takmak isteyen ya da aksesuar amaçlı lens takmak isteyen kişiler için SGK hiçbir destek yapmaz.

Göz içi mercek kimlere uygulanmaz?

Fakat yalnızca yakın görme problemi olan hastalara tercih edilmesi uygun değildir. Bunun yanında sarı nokta, retina, şaşılık, kerotokonüs, ileri astigmat, diyabet (şeker), ileri miyop ve korneal problemleri olan hastalar için de akıllı mercek uygulamaları tercih edilmez.

Akıllı mercekler hangi göz kusurlarında kullanılır?

Katarakt ve presbiyopinin (yaş almaya bağlı olarak yakını görememe) tedavisinde kullanılanAkıllı Lensler” hem yakın, hem uzak, hem de orta mesafede net görüş sağlıyor.