Vücutta ben çoğalması neden olur?

İçindekiler:

  1. Vücutta ben çoğalması neden olur?
  2. Sonradan çıkan ben geçer mi?
  3. Kaşınan benler tehlikeli mi?
  4. Ben kansere dönüşür mü?
  5. Melanom nerelerde görülür?
  6. Aşırı terleme psikolojik mi?
  7. Psikolojik terleme neden olur?
  8. Aşırı terlemenin zararları nelerdir?

Vücutta ben çoğalması neden olur?

Benlerin bazı araştırmacıların söylemiyle güneş ışınlarının etkisiyle çıktığı yolundadır. Güneş ışınları; etkileyerek benlerin koyulaşmasına ve çoğalmasına etki edebilmektedir. Ciltte oluşan ve gelişen bu benler; güneşin zararlı ışınları ile kanserleşme riski taşıyabilecek boyuta gelmesine etken olabilmektedir.

Sonradan çıkan ben geçer mi?

Kişinin derisinde sonradan ben çıkması büyük oranla normaldir. Nitekim bu benlerin sayısı, büyüklüğü, rengi ve şekli cilt kanseri teşhisinde önemli bulgulardandır. Kişiler yeni oluşan benleri sık sık kontrol etmeli; renk değişimi, büyüme, asimetri ve şekil değişikliği gördüğünde bir dermatoloji uzmanına görünmelidir.

Kaşınan benler tehlikeli mi?

Üzerinde kanama veya kaşıntı başlamışsa, Özellikle avuç içi ve ayak tabanında bulunan benlerde ve tırnak kenarında ya da tırnakta kahverengi renk değişikliği varsa bunlar malign melonomun işareti olabiliyor. Bu durumda zaman kaybetmeden mutlaka bir dermatoloji uzmanına başvurmak yaşamsal önem taşıyor.

Ben kansere dönüşür mü?

Renk, şekil ve boyut olarak değişiklik gösterir. Ben oluşumunun en önemli nedeni kalıtımsal özelliklerdir. Açık tenli, renkli gözlü, açık renkli saçlı kişilerde ve güneşte kolay yanabilen cilt tiplerinde daha yaygın olarak görülebilmektedir. Çoğu iyi huyludur, yani kanserli değildir.

Melanom nerelerde görülür?

Melanom cilt kanseri, erkeklerde boyun ve sırt bölgelerinde; kadınlarda bacaklar, boyun ve yüzde sık görülmektedir. Ancak kanser avuç içi, ayak tabanı, tırnak içinde de gelişebilir. Tüm bunların yanında nadir de olsa göz, ağız, genital veya anal bölgede de oluşabilir.

Aşırı terleme psikolojik mi?

Aşırı terleme psikolojiyi bozuyor Terleme, vücudun ısısını belli bir dengede tutmak için gerekli olan fizyolojik bir durumdur. Kimi zaman aşırı sıcaktan ya da yorucu fiziksel aktivitelerden sonra, kimi zaman da hastalık, heyecan, korku ya da aşırı stresli durumlarda vücut terler.

Psikolojik terleme neden olur?

Stres yaşadığımızda daha büyük olan apokrin bezleri özellikle koltukaltı ve kasıklarında ter salgılar. Stresli durumlar da kalp atış hızının artmasına neden olur ve hormonların ve adrenalinin salgılanmasını tetikler. Bu da ekrin bezlerimizin ek salgılamasına neden olur.

Aşırı terlemenin zararları nelerdir?

Terlemenizin sebebi bu hastalıklar olabilir

  • Akciğer rahatsızlıkları
  • Ateş ve enfeksiyonlar.
  • Tüberküloz.
  • Çocuklarda C ve D vitamini eksiklikleri.
  • Diyabet.
  • Düşük kan şekeri yani hipoglisemi.
  • Hipertiroidi yani tiroid bezinin normalden fazla çalışması
  • Kalp hastalıkları