Işık dolgusu nedir?

İçindekiler:

  1. Işık dolgusu nedir?
  2. Işık dolgusu nasıl olur?
  3. Işık dolgusu içinde ne var?
  4. Işık dolgusu neden yapılır?
  5. Işık dolgusu kaç günde oturur?
  6. Işık dolgusu kaç seans?
  7. Işık dolgusu kaç yaşında yapılır?
  8. Gözaltı ışık Dolgusu erir mi?
  9. Gözaltı ışık dolgusu kaç dakika sürer?
  10. Işık dolgusu hemen etki eder mi?

Işık dolgusu nedir?

Gözaltı ışık dolgusu; burun, yanak ve alt göz kapağı arasında yer alan ve zamanla hacim kaybına bağlı olarak gözlenen morlukların ve hafif-orta seviyede tanımlayabileceğimiz alt göz kapağındaki torbaların bulunduğu bölgelerin, hyalüronik asit içerikli bir dolgu maddesi kullanılarak doldurulması sonucu daha canlı bir ...

Işık dolgusu nasıl olur?

Işık dolgusu cilt altına değil kemik üzerine çok ince bir kanül yardımı ile enjekte edilir. Dolgu içeriğinde bulunan lokal anestezik madde nedeniyle işlem sırasında ağrı duyulmaz. Gözaltı ışık dolgusu uygulamasında hyaluronik asit homojen bir şekilde yayılır.

Işık dolgusu içinde ne var?

Işık dolgu içeriği hyaluronik asittir. Bu madde zaten vücutta üretilen ve var olan bir maddedir. Göz altındaki çökme ve koyu rengin çoğunlukla sebebi hyaluronik asit ve benzeri maddelerin eksikliği olduğu için, eksiği yerine koymak amacıyla bu dolguyu yapıyoruz.

Işık dolgusu neden yapılır?

Göz altı ışık dolgusu enjeksiyonu, cilt dokularının derinliğindeki hidrasyon seviyesini arttırarak, cilt rengini güzelleştirerek ve esnekliğini, sertliğini ve pürüzsüzlüğünü arttırarak ışığı daha iyi yansıtmasını sağlayan bir tedavi tekniğidir.

Işık dolgusu kaç günde oturur?

İlk günlerde uygulamaya bağlı olarak göz altında ve çevresinde bir miktar ödem gelişebilmesine rağmen alt göz kapağının görünümündeki değişim hemen fark edilebilmektedir. ışık dolgusunun tam oturması için 10-15 gün geçmesi gerekiyor.

Işık dolgusu kaç seans?

Işık Dolgusu için 3 hafta aralıklarla 3 seans önerilir. ilk seanstan itibaren gözle görülür sonuçlar ortaya çıkar. Gözaltı Işık Dolgusu için çoğu zaman tek seans yeterli olur.

Işık dolgusu kaç yaşında yapılır?

Gözaltı ışık dolgusu, yapısal olarak gözaltı bölgesinde çöküklük varsa veya yaşlanmaya bağlı gözaltı bölgesinde sönme, çökme daha koyu görünüm oluştuysa yapılan bir uygulamadır. Bu yüzden 18 yaştan itibaren yapılabilir.

Gözaltı ışık Dolgusu erir mi?

Gözaltına enjekte edilen hyalüronik asit bazlı dolgu maddeleri özel bir enzimle eritilebilir. Ancak bunun da bir enjeksiyon olduğu ve gözaltında bir travmaya yol açacağı ve belli bir süre şişlik, morluk görülebileceği unutulmamalı.

Gözaltı ışık dolgusu kaç dakika sürer?

Göz altı ışık dolgusu uygulaması, yüze daha tazelenmiş ve canlı bir görünüm vermektedir. İşlem yaklaşık 5-10 dakika sürer. Etkisi ise 12-18 ay kadar devam eder.

Işık dolgusu hemen etki eder mi?

Işık dolgusu, içeriğindeki aminoasit, vitamin, antioksidanlar sayesinde kullanılan alana homojen bir şekilde yayılarak etkisini gösterir. Uygulama öncesinde lokal anestezi kremi kullanılır. İşlem sadece 10-15 dakika sürer ve etkileri hemen görülür. İşlemin nihai sonucu on gün kadar bir süre geçmesi gerekir.