Egzama lazere engel mi?

İçindekiler:

  1. Egzama lazere engel mi?
  2. Egzama kesin tedavisi var mıdır?
  3. Tahriş olan cilde lazer yapılır mı?
  4. Sivilce kremi kullanırken lazer yapılır mı?
  5. Lazer epilasyon sonrası su teması olursa ne olur?
  6. Sivilce ilacı kullananlar lazer yaptırabilir mi?
  7. Lazerde hangi ilaçlar kullanılmaz?
  8. Lazer epilasyon hangi hastalara uygulanmaz?
  9. Lazer epilasyon hangi dönemde yapılmalı?
  10. Kimler lazer yaptırmamalı?

Egzama lazere engel mi?

Merhabalar, lazer epilasyon açık yara ve enfeksiyon olan bölgelere uygulanmaz. Lazer epilasyon yapılacak alan sağlıklı olmalıdır. Uygulama yapılacak alanda akut iltihap, yara, uçuk, siğil, egzama gibi rahatsızlıklar varsa bu alanlara lazer epilasyon yapılmaz.

Egzama kesin tedavisi var mıdır?

Halk arasında yaygın bir hastalık olan ve değişik tipleri bulunan egzama dermatoloji polikliniklerine başvuran hastalar arasında önemli bir yer tutmaktadır. Çok sık karşılaşılan bir hastalık olmasına rağmen ne yazık ki egzamanın kesin tedavisi bulunmamaktadır.

Tahriş olan cilde lazer yapılır mı?

Ancak lazer uygulanan bölgeye 1 hafta süreyle kese , peeling gibi cildi tahriş edecek uygulamalar yapmamalısınız.

Sivilce kremi kullanırken lazer yapılır mı?

Akne ilacı kullanırken lazer uygulaması yaptırmak iyi bir fikir olmayabilir. Çünkü bu tür ilaçlar cildi aşırı hassas bir hale getirirler. Ancak son kararı verecek olan yine tedavinizi yürüten, yani size bu kremi reçete eden dermatoloğunuzdur.

Lazer epilasyon sonrası su teması olursa ne olur?

Merhabalar, lazer epilasyon uygulamasından sonra 1 gün süreyle su ile temastan kaçınmak gerektiği doğrudur. Ciltte oluşabilecek tahrişe karşı su temasından, özellikle sıcak su temasından kaçınmak gerekir. Sizin durumunuzda yüzme havuzlarındaki yoğun klor cilt tahrişini arttırabilir.

Sivilce ilacı kullananlar lazer yaptırabilir mi?

Merhabalar, evet doğru. Roaccutane gibi izotretinoinin etken maddesi içeren ilaçlar cildin ışığa karşı hassasiyetini artırabilirler. Dolayısıyla Roaccutane kullanımı bittikten 6 ay sonrasına kadar lazer epilasyon yaptırılmamalıdır.

Lazerde hangi ilaçlar kullanılmaz?

Lazer epilasyon tamamen beyaz tüylere sahip kişilerde, hamilelerde, sedef hastalığı gibi deri hastalıkları olanlarda, bazı önemli yan etkileri bulunan sivilce ilacı gibi ilaçlar kullananlarda, sistemik izotretinoin kullananlarda, kalp pili olanlarda, ayva tüyü olanlarda ve epilepsi hastalarında önerilmiyor.

Lazer epilasyon hangi hastalara uygulanmaz?

Lazer epilasyon; kanser hastalarına, aşırı derece de bronz ciltlere, hiperpigmentasyon (Cilt Lekeleri) olan veya hiperpigmentasyon yatkınlığı olan kişilere, ışığa karşı hassaslaşmasına neden olan ilaçları kullananlarda, cilt hastalığı olan kişilerde kullanılması uygun görülmemektedir.

Lazer epilasyon hangi dönemde yapılmalı?

İdeali adet bittikten 2-3 gün sonra lazer epilasyonun yapılmasıdır. Ancak adet döneminde lazer epilasyon yaptırmanın tıbbi olarak bir sakıncası yoktur. Kişi bu dönemde özellikle ağrıya karşı daha hassas olacağı için adet bittikten sonra lazer epilasyon yaptırılması daha doğrudur.

Kimler lazer yaptırmamalı?

Kanser hastaları, Işık ile uyarılan hastalıkları olanlar (SLE, porfiria, epilepsi), HIV pozitif olanlar (AIDS virüsü taşıyanlar), Tedavi bölgesinde aktif enfeksiyonu veya sedef hastalığı, vitiligo gibi cilt hastalığı olanlar lazer epilasyon yaptırmamalıdır.