Ayak tırnak morarması nedir?

İçindekiler:

  1. Ayak tırnak morarması nedir?
  2. Darbe sonucu moraran tırnak düşer mı?
  3. Baş parmak morluğu nasıl geçer?
  4. Tırnak morarması için hangi doktora gidilir?
  5. Tırnakta siyah leke neden olur?
  6. Ayak baş parmağı tırnağı neden kararır?
  7. Parmak morarması için hangi bölüme gidilir?
  8. Tırnak düşmesine ne yapılır?
  9. Parmak ezilmesine ne iyi gelir?

Ayak tırnak morarması nedir?

Tırnak morarmasının temel nedeni vücuttaki oksijenin yeterli seviyede olmamasıdır. Astım hastalığında nefes alma sıkıntısı vardır. Bu nedenle bu hastalıkta vücuda yeteri kadar oksijen alınamadığından tırnak morarmasıyla karşılaşılabilir. Tırnaklarda mor bir görüntüyle karşılaşırsanız hemen bir uzmana başvurun.

Darbe sonucu moraran tırnak düşer mı?

Ağır bir darbe ya da fazla miktarda açılma tırnağın düşmesine sebebiyet verebilir. Morluk, alınan darbe sonucu vücudun almış olduğu bir önlemdir. Aslında rengi, ten rengi olması gereken bölge kanla dolduğu için mor gözükür. İncinmiş olan bölge şişer ve iç dokuların daha fazla darbe alması önlenir.

Baş parmak morluğu nasıl geçer?

Morluğun üzerine, birkaç gün boyunca her birkaç saatte bir 15 dakika boyunca buz koymak; iltihaplanmayı ve şişmeyi önleyerek morluğun daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur. İltihaplanmayı buzla azalttıktan sonra ılık kompres uygulanabilir. Bu, dokuların kan dolaşımını artırır ve iyileşme sürecini hızlandırır.

Tırnak morarması için hangi doktora gidilir?

Bu gibi durumlarda Cildiye bölümüne gidilmelidir. Bunlar dışında oluşan sebepsiz morluklar ise ciddiye alınmalıdır. Morlukların altında ciddi bir sağlık problemi yatıyor olabilir. Bunun için ise testlerin yapılması için Hematoloji veya Dahiliye bölümüne gidilebilir.

Tırnakta siyah leke neden olur?

"Tırnaklarda ortaya çıkan kahverengi ve siyah renk değişikliği, tırnak altındaki melanositlerin sayıca artması ve boya üretmeye başlaması sonucunda gelişebilir. Bu durum, doğuştan olabildiği gibi sonradan da meydana gelebilir. Tırnağın tamamında, çizgisel ve noktasal olarak görülebilir.

Ayak baş parmağı tırnağı neden kararır?

Tekrarlayan Travma Siyah tırnaklar için en sık görülen faktör koşma veya herhangi bir uygun olmayan ayakkabı giymekten kaynaklanan tekrarlanan travmadır. Bir siyah tırnak bir antrenmandan kısa bir süre sonra, çok sıkı ya da çok gevşek ayakkabılarla geçirilen bir günden sonra ortaya çıkarsa bunun nedeni budur.

Parmak morarması için hangi bölüme gidilir?

Vücuttaki morarmalar için hangi doktora / bölüme gidilir? Vücutta morarma kendiliğinden oluştuysa Dahiliye bölümüneveya ya da Hematoloji bölümüne, morarma bir darbe ve çarpma kaynaklı ise Cildiye bölümüne gidilmelidir.

Tırnak düşmesine ne yapılır?

Her gece tırnaklarınızı törpülemeniz ve uzayan kısımlarını kesmeniz gerekir. Bakımdan sonra tırnaklarınıza badem yağıyla masaj yapabilirsiniz. Badem yağı; içeriğindeki vitamin sayesinde tırnağın kolayca düşmesini ve yeni gelen tırnağın hızla uzamasını sağlayacaktır.

Parmak ezilmesine ne iyi gelir?

Temiz bir havlunun içerisine buzu koyarak incinen bölgede 10-15 dakika bekletmeniz ağrının azalmasında ve şişliğin inmesinde faydalı olacaktır. İlk 24 ve 72 saat içerisinde incinen parmağı bandaj ile sararak parmağınızın sabit durmasını sağlayabilirsiniz.