Safra kesesinde kapalı ameliyat nasıl oluyor?

İçindekiler:

  1. Safra kesesinde kapalı ameliyat nasıl oluyor?
  2. Kapalı ameliyat nasıl yapılır?
  3. Kapalı kolesistektomi nasıl yapılır?
  4. Safra kesesi ameliyatında karın nasıl şişirilir?
  5. Safra kesesi ameliyati nasil?
  6. Kapalı ameliyatta dikiş olur mu?
  7. Kolesistektomi ameliyatı nasıl yapılır?
  8. Açık safra kesesi ameliyatında kaç gün hastanede kalınır?

Safra kesesinde kapalı ameliyat nasıl oluyor?

Laparoskopik kolesistektomi Genel anestezi altında karına açılan 4 adet küçük delikten içeri sokulan çeşitli cihazlar ve kamera yardımıyla safra kesesinin dışarı çıkarılması işlemidir. Bu ameliyat ortalama 45 dakika sürmektedir. Karın duvarında büyük bir kesi olmadığından hastanın konforu ve iyileşmesi çok daha iyidir.

Kapalı ameliyat nasıl yapılır?

Karın bölgesine açılan kesiden vücut içine sokulan laparoskop sayesinde hekim, operasyon sırasında rahat bir görüş elde eder. Karın bölgesinin farklı yerlerine açılan kesiler sayesinde operasyon bölgesine diğer cerrahi aletler sokulur ve cerrah, hareketlerini yüksek çözünürlüklü bir monitörden izleyerek yapar.

Kapalı kolesistektomi nasıl yapılır?

İşlem tek bir büyük kesi yerine, birkaç küçük delikten yapılır. Laparoskop, ucunda kameranın bulunduğu ince ve uzun bir tüptür. Cerrah, bu kameraya yansıyan görüntüyü TV ekranında izleyerek, operasyonu gerçekleştirir. Safra kesesi küçük bir delikten karın dışına alınır.

Safra kesesi ameliyatında karın nasıl şişirilir?

Tüm laparoskopik ameliyatlarda olduğu gibi, laparoskopik safra kesesi ameliyatının başlangıç aşamasını da karnın şişirilmesi oluşturur. Bunun için karında yapılan bir kesiden özel aletler vasıtasıyla karnın içine karbondiyoksit gazı verilir.

Safra kesesi ameliyati nasil?

Safra kesesi, atardamarından ve kanalından ayrıldıktan sonra safra kesesi karaciğer yatağından sıyrılır. Sonunda safra kesesi özel bir torba içersinde kesi yerinden dışarı alınır. Taşın kesi yerinden çok daha büyük olduğu durumlarda ya taş torba içersinde parçalanarak çıkarılır veya kesi biraz büyütülebilir.

Kapalı ameliyatta dikiş olur mu?

Laparoskopik ameliyatlardan sonra kesi yerleri genellikle subkutan( gizli dikiş) kapatıldığı için çoğu zaman dikişlerin alınmasına gerek olmaz. Eğer bu tarz bir dikiş kullanıldıysa bu dikişler kendiliğinden erimektedir. Ameliyat türüne göre değişim göstermekle birlikte ilk 12 saat genelde sıvı gıdalar verilir.

Kolesistektomi ameliyatı nasıl yapılır?

Açık kolesistektomi, ya da halk arasındaki adı ile açık ameliyat, genel anestezi altında, karın duvarına yapılan cerrahi bir kesi ile karın boşluğuna girilmesi ve safra kesesinin çıkarılması işlemidir. Hastanın iyileşip taburcu olması için 57 günlük bir süreye ihtiyaç vardır.

Açık safra kesesi ameliyatında kaç gün hastanede kalınır?

Karında nispeten geniş bir kesi yapmak gerekir. Hastanede 5-7 gün kalmayı gerektirebilir. Laparoskopik cerrahi safra kesesi ameliyatlarında gold standart ( Altın Standart) olarak anılan ilk seçilmesi gereken tedavi yöntemidir.