Basur başlangıcı için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Basur başlangıcı için ne yapmalı?
  2. Basur nasıl bir hastalıktır?
  3. Hemoroid ilaç tedavisi ile geçer mi?
  4. Basura evde ne iyi gelir?

Basur başlangıcı için ne yapmalı?

Hastalığın erken aşamasında bol sıvı tüketimi, zeytinyağlı ve lifli yemeklerle beslenmek, ağrı kesici, steroid içerikli fitil ve kremler etkili olabilir. Ayrıca halk arasında oturma banyosu olarak bilinen sıcak suyla yapılan banyo da erken dönem basur vakalarında fayda sağlayabilir.

Basur nasıl bir hastalıktır?

"Hemoroid nedir?" sorusu, kalın bağırsaktan sonra yer alan anüse ya da makata ait damarlarda var olan problemlerden kaynaklanan hastalık olarak yanıtlanabilir. Bacaklarda bulunan varislere benzer bir hastalık olan hemoroid, anüs ya da makat bölgesinde bulunan damarların büyümesi veya şişmesiyle oluşur.

Hemoroid ilaç tedavisi ile geçer mi?

Basur İlaçla İyileşir mi? Hemoroid yani halk arasında ki ismiyle basur bir doku problemi olup diş çürümesiyle benzer bir durumdur. Çürük diş nasıl fırçalanarak düzelmiyorsa, basurun da ilaçla geçmesi maalesef mümkün değildir.

Basura evde ne iyi gelir?

Bu bağlamda basur şikayeti olanların; düzenli yoğurt tüketmesi, akşam öğünlerine çorba ilave etmesi ve gazlı içeceklerden de olabildiğince uzak durması gerekmektedir. Keçiboynuzu, papatya çayı ve toz zerdeçal tüketiminin de basura karşı alınabilecek yöntemler olduğu kabul edilmektedir.