PRP nerelerde kullanilir?

İçindekiler:

  1. PRP nerelerde kullanilir?
  2. PRP kiti nedir ne işe yarar?
  3. PRP içinde ne var?
  4. PRP herkes yapabilir mi?
  5. PRP tedavisinden sonra nelere dikkat edilmeli?

PRP nerelerde kullanilir?

PRP özellikle eklem kireçlenmelerinde, tendinit gibi yumuşak doku problemlerinde, spor yaralanmalarında geniş bir kullanım alanı bulmuştur.

PRP kiti nedir ne işe yarar?

Saç tedavisinde kullanılacak olan PRP kiti, genellikle hastanın saç köklerine sağlıklı hücrelerin enjekte edilmesi üzerine yapılan bir tedavidir. Bu tedavi sırasında, lidokain solüsyonu uygulanarak, hastanın kafa derisinin uygun olabileceği ortam hazırlanır.

PRP içinde ne var?

PRP; (Platelet rich plasma) kişinin vücudundan küçük bir miktar kan alındıktan sonra kanın özel bir işlem ile plazmasının ayrıştırılarak, vücuda enjeksiyon yoluyla geri verilmesi işlemidir. Elde edilen plazma, “platelet” denilen hücrelerden oldukça zengindir.

PRP herkes yapabilir mi?

Sadece doktorlar tarafından yapılmalıdır. Doktor hastasını muayene ettikten sonra içinde özel bir jel bulunan küçük tüplerin içine az miktarda kan alınır ve santrifüj işlemi uygulanır.

PRP tedavisinden sonra nelere dikkat edilmeli?

PRP uygulaması sonrası uygulama yerinde 2- 7 gün sürebilen ağrı ve rahatsızlık hissi olabilmektedir. Ağrı oluştuğu zaman soğuk, elevasyon (iğne yapılan yerin yüksekte tutulması), istirahat, parasetamol kullanımı önerilmektedir. Ayrıca steriliteye dikkat edilmezse enfeksiyon riski mevcuttur.