Bebeğin 40 neden onemli?

İçindekiler:

  1. Bebeğin 40 neden onemli?
  2. Bebeğin kırkı çıkmadan gece dışarı çıkılır mı?
  3. 40 basması ne demek?
  4. Yeni doğan bebek ne zaman dışarı çıkabilir?
  5. Yaz ayında yeni doğan bebek nasıl giydirilmeli?

Bebeğin 40 neden onemli?

Bebeğin dünyaya gelişi ile yeni ortamına alışması ve adapte olması için yaklaşık 40 gün süre gerekir. Bu süre boyunca da hijyenik bir ortamda bakımına devam edilir. Bu gelenek ile bebeğin artık dış dünyayla tanışabileceği ve ilk deneyimi kutlanmış olur.

Bebeğin kırkı çıkmadan gece dışarı çıkılır mı?

Geçmişten günümüze aktarılan birçok bilgi, çevre yönlendirmelerinin genç anne babaları ve bebeği zor duruma düşürdüğünü belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Erdel Yılmaz “Bebek 40 günü doldurmadan da dışarı çıkarılır, sarı giydirmenin sarılığa karşı hiçbir etkisi yoktur.

40 basması ne demek?

Loğusa ve çocuğun doğumdan sonraki kırk gün içerisinde hastalanmalarına halk kültüründe “kırk basması” adı verilir. Bu kırk gün içerisinde anne ve çocuğu hastalıklardan, nazardan, kötü etkilerden korumak için çeşitli önlemler alınır. Bunun için, kırk gün içerisinde anne de çocuk da ziyarete gelenlerden korunur.

Yeni doğan bebek ne zaman dışarı çıkabilir?

Her ne kadar bebeğin doğumu üzerinden 40 gün geçmeden dışarıya çıkartılmaması gerektiği gibi yaygın bir inanış olsa da, doktorlar annelere hazır hissettikleri andan itibaren bebeklerini mevsim koşullarına göre giydirerek ve gerekli tüm tedbirleri alarak dışarı çıkmalarını tavsiye etmektedir.

Yaz ayında yeni doğan bebek nasıl giydirilmeli?

Yenidoğan dönemi sonrasında bebeğin ortam ısısına göre giydirilmesi uygun olacaktır. Aslında her çocuk farklıdır; bu nedenle kesin şekilde “tek kat giydirin, üç kat giysisi olsun” demek anlamlı olmaz. Ancak yaz aylarında gündüzleri tek kat penye giysiler yeterli olacaktır. Şapka önemli bir unsurdur.