Gonca Yayinlari yasaklı mı?

İçindekiler:

  1. Gonca Yayinlari yasaklı mı?
  2. Minyeli Abdullah neden yasaklandı?
  3. Minyeli Abdullah ne anlatıyor?
  4. Minyeli Abdullah 2 ne zaman çekildi?
  5. Ferhan Şimşek kimdir?

Gonca Yayinlari yasaklı mı?

Kapatılan yayınevleri şöyle: Altınburç Yayınları, Burak Basım Yayın Dağıtım, Define Yayınları, Dolunay Eğitim Yayın Dağıtım, Giresun Basım Yayın Dağıtım, Gonca Yayınları, Gülyurdu Yayınları, GYV Yayınları, Işık Akademi, Işık Özel Eğitim Yayınları, Işık Yayınları, İklim Basın Yayın Pazarlama, Kaydırak Yayınları, Kaynak ...

Minyeli Abdullah neden yasaklandı?

Minyeli Abdullah, Hekimoğlu İsmail'in 1967'de yayınladığı kitap. Türk edebiyatının en çok baskı yapan romanı. ... Hekimoğlu İsmail, dönemin şartları ve maddi yetersizliklerden dolayı romanı, çöplerden topladığı kâğıtlara yazdı. Roman bir dönem yasaklandı ve yazarı tutuklandı.

Minyeli Abdullah ne anlatıyor?

Minyeli Abdullah, Hekimoğlu İsmail'in 1967'de yayınladığı kitap. ... Kitap, Mısır'ın Minye şehrinde büyüyen, dönemin istibdadına karşı dini bir duruş sergileyen Abdullah'ın başından geçenleri konu ediniyor. Hekimoğlu İsmail, dönemin şartları ve maddi yetersizliklerden dolayı romanı, çöplerden topladığı kâğıtlara yazdı.

Minyeli Abdullah 2 ne zaman çekildi?

Mehmet Tanrısever, aynı yıl, aynı kadroyla 'Minyeli Abdullah 2'yi çekerek 28 Aralık 1990'da gösterime çıkardı.

Ferhan Şimşek kimdir?

Televizyon dizisi yönetmenliği de yapan Berhan Şimşek, Magazin Gazetecileri Derneği “En İyi oyuncu”, 1994 Ankara Film Festivali “En İyi Erkek Oyuncu” ödüllerinin de sahibidir. Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği kurucusu olan Berhan Şimşek, Nazım Hikmet Vakfı ve 68'liler Birliği üyesidir.