Tedbir nafakası ödemezsem ne olur?

İçindekiler:

  1. Tedbir nafakası ödemezsem ne olur?
  2. Tedbir nafakası hangi hallerde verilmez?
  3. Tedbir nafakası ne zamana kadar devam eder?
  4. Tedbir nafakası hangi durumlarda kesilir?
  5. Tedbir nafakası ödenmezse cezası var mı?
  6. Çocuğa ödenen nafaka hangi durumlarda kesilir?
  7. Eşe verilen nafaka ne zaman kesilir?

Tedbir nafakası ödemezsem ne olur?

Tedbir nafakası ödenmezse hak sahibi eş tedbir nafakasının ödenmesi için ilamsız icra takibi yolu takip başlatabilir. İcra takibine diğer eş tarafından ödeme emrinin kendisine tebliği tarihinden itibaren 7 gün içinde itiraz edildiği takdirde İtirazın Kaldırılması davası yoluyla itiraz kaldırılabilir.

Tedbir nafakası hangi hallerde verilmez?

Kadının zorluk çekmeyecek kadar aylık geliri varsa, Kadının emekli maaşı ya da kira geliri varsa, Kadın, yeni bir evlilik yaptıysa ya da biriyle evlilik hayatı yaşıyorsa, Eski eşinin bir işi ya da düzenli geliri olmayan kadınlar, nafaka alamazlar.

Tedbir nafakası ne zamana kadar devam eder?

Tedbir nafakası, davanın açıldığı tarihten itibaren başlar ve davanın sona ermesi ile son bulur. Tarafların davasında boşanma kararı verilmiş ise boşanma kararının kesinleşmesi ile nafaka ödeme sorumluluğu da sona erecektir.

Tedbir nafakası hangi durumlarda kesilir?

İştirak nafakası aşağıdaki hallerde kesilir: Nafaka borçlusunun ölmesi, Çocuğun ergin olduktan sonra eğitim hayatına devam etmemesi, Çocuğun evlenmesi.

Tedbir nafakası ödenmezse cezası var mı?

Mahkeme tarafından hükmedilen tedbir nafakası ödenmediği takdirde, icra takibi başlatılabilir. Ödeme halen gerçekleşmediyse şikâyet talebiyle icra ceza mahkemesine başvurularak üç aya kadar tazyik hapsiyle cezalandırılmasına karar verilmesini talep edilecektir.

Çocuğa ödenen nafaka hangi durumlarda kesilir?

İştirak nafakası aşağıdaki hallerde kesilir: Nafaka borçlusunun ölmesi, Çocuğun ergin olduktan sonra eğitim hayatına devam etmemesi, Çocuğun evlenmesi.

Eşe verilen nafaka ne zaman kesilir?

Nafaka alan eş, nafaka alırken yeniden evlenir ya da başka bir kişiyle evlilik hayatı sürerse yoksulluk-nafakası sona erer. Nafaka alan eş ya da nafaka ödeyen eş hayatını kaybederse, yoksulluk-nafakası ortadan kalkar. Nafaka alan eşin haysiyetsiz hayat sürmesi halinde de; yoksulluk-nafakası sona erer.