Argo kelimenin anlamı ne?

İçindekiler:

  1. Argo kelimenin anlamı ne?
  2. Argo kelimeler nedir TDK?
  3. Argo genel ilkeleri nelerdir?
  4. Argo kelime kullanmak günah mı?
  5. Sövmek günah mı?
  6. Müstehcen konuşmak günah mı?

Argo kelimenin anlamı ne?

Argo, bir dilin parçası olmakla birlikte, toplumun belli bir çevresi tarafından kullanılan, kendine özgü sözcük, deyim ve deyişlerden oluşan özel bir dildir. Argo küfür değildir fakat küfürlü argo terimler de vardır. ... Argoda kelimelerin anlamı örtüktür.

Argo kelimeler nedir TDK?

Bilimsel olarak argo genişçe şöyle tanımlanabilir: “Argo, farklı bir anlaşma bi- çimi sağlamak üzere aynı meslek veya topluluktaki insanların ortak dildeki kelime- lere özel anlamlar vermek, bazı kelimelerde değişiklik yapmak, dilin lehçelerinden, eskimiş unsurlarından ve yabancı kökenli kelimelerden ve bunların farklı ...

Argo genel ilkeleri nelerdir?

Sıfatlardan cins isim türetme, eski ve bölge dili sözlerinden yararlanma, genel dildeki sözcüklerin biçimlerini bozma, yabancı kökenli sözcük kullanma, sözcüklerin anlamlarını kaydırma ve değiştirme bu ilkelerin başlıcalarıdır. Türk argosu eski İstanbul'un külhanbeyi ve tulumbacı çevrelerinde gelişmiştir.

Argo kelime kullanmak günah mı?

" İnsanın ağzından çıkan her sözün mesuliyeti vardır.İslamiyetin ruhuna ters düşen her türlü hareket ve sözlerde bulunmak caiz değildir. Şaka yolla dahi olsa bunlardan mutlaka uzak durulmalıdır.İnsanların hatalarından dolayı argo sözler söylemek caiz değildir ve kul hakkına sebep olur.

Sövmek günah mı?

Küfür etmek günahtır. İslam dini muhataplarımızla hoş muamele ve diyaloglar içerisinde bulunmamızı emreder. Kötü sözlü olmak müminlik sıfatıyla bağdaşmaz.

Müstehcen konuşmak günah mı?

Müstehcen konuşmak; çirkin olan işleri açık kelimelerle anlatmak anlamına gelmektedir. Bu şekilde konuşmak İslam dinin uyarınca uygun değildir. İslam dini haya ve utanmaya önem verir. Hayası olan kişi Allahü Teala'dan utandığı ve günahlardan sakındığı için müstehcen konuşmamaktadır.