Boyu Düzleşmesine ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Boyu Düzleşmesine ne iyi gelir?
  2. Boyun Düzleşmesinin yan etkileri nelerdir?
  3. Yatarken boyun nasıl olmalı?
  4. Boyun düzleşmesi için ne yapmak gerekir?
  5. Lomber lordoz nasıl tedavi edilir?

Boyu Düzleşmesine ne iyi gelir?

Tedavide ilk aşamada fiziksel tıp yöntemleri tercih edilir. Fizik tedavi olarak çeşitli boyun ve postür egzersizleri, boyun traksiyonları ve masajlar hem bölgedeki kasların güçlendirilmesi, hem omurganın bası belirtilerinin rahatlatılması hem de kemik yapıların düzenlenmesi açısından faydalıdır.

Boyun Düzleşmesinin yan etkileri nelerdir?

Boyun düzleşmesinin belirtileri arasında öncelikle boyun ile el ve ayak parmaklarında kas ağrıları olmak üzere sertlik, hareket kabiliyetinde azalma, baş ağrısı, koordinasyon sorunları, kas zayıflığı, omurga deformitesi yani şekil bozukluğu, felç, ile mesane ve bağırsak kontrol sorunları sayılabilir.

Yatarken boyun nasıl olmalı?

Boyun için en ideal yatış pozisyonu yan yatış ve sırtüstü yatıştır. Sırtüstü yatıyorsanız kullandığınız yastığın, boynunuzun doğal eğriliğini destekleyen kavisli kısma ve başınızı destekleyen daha düz kısma sahip olması idealdir.

Boyun düzleşmesi için ne yapmak gerekir?

Genellikle çeşitli tıbbi sebeplerden kaynaklanan ve omurilik üzerinde baskı oluşan durumlarda cerrahi müdahale yapılabilir. oyun düzleşmesinin ağır bir türü olan servikal kifoz için en yaygın cerrahi türü spinal füzyon cerrahisidir. Fizik tedavi kendi başına ya da cerrahi müdahale sonrasında reçete edilebilir.

Lomber lordoz nasıl tedavi edilir?

Ağrı ve şişliği azaltmak için ilaç kullanımı, fizik tedavi (merkez kaslarda gücü arttırmaya yardımcı olur), yoga (güç esneklik, vücut farkındalığı ve hareket aralığını arttırmak için), kilo kaybı, ateller (gençler ve çocuklarda) ve cerrahi (şiddetli vakalarda) tedavi seçenekleri arasındadır.