Yoğurt Mayalanırken ağzı kapatılır mı?

İçindekiler:

  1. Yoğurt Mayalanırken ağzı kapatılır mı?
  2. 1 litre süt ile yoğurt nasıl mayalanır?
  3. Yoğurt sıcakken dolaba konur mu?
  4. Tatlı yoğurt mayası nasıl yapılır?

Yoğurt Mayalanırken ağzı kapatılır mı?

Yoğurdun mayalandığı tencerenin ağzı hava almayacak şekilde kenarlarından sıkıca kapatılır. Çift kat bez ile sarmanızı öneririz. Tencere tamamen bezin içinde kalmalıdır. 4 saat sonra tencerenin üzeri açılıp kontrol edilir ve bir sorun yoksa hemen buzdolabına kaldırılır ve yaklaşık bir gün dinlendirilir.

1 litre süt ile yoğurt nasıl mayalanır?

Her 1 litre süt için bir tatlı kaşığı dolusu maya kullanılır. Maya olarak kullanılacak oda sıcaklığındaki yoğurt bir kaseye alınır ve üzerine biraz ılık süt eklenir, tahta kaşıkla pütürsüz olana kadar karıştırılır. Tenceredeki sütün üzerindeki kaymak bir tabağa alınır.

Yoğurt sıcakken dolaba konur mu?

Gelelim son aşamaya... Temiz bir sofra bezini, yoğurdun mayalandığı tencerenin üstüne örtüp 5 saat süreyle mayalanmaya bırakın. 5 saat sonra kapağını açın. Yoğurdun ekşimemesi için, fazla bekletmemeye dikkat edin. Soğumasının ardından dolaba koyun ancak üstünü kapatmayın, ertesi gün kapatın.

Tatlı yoğurt mayası nasıl yapılır?

mayalık 1 kaşık yoğurt kaseye alınır içine biraz sütten ilave edilip çözülür, süte ilave edilip bir defa karıştırılıp sallamadan götürülüp sıcak bir yere konur ,üzerini ben battaniye ve montla kapatıyorum, gece mayalayıp sabah kaldırıyorum, dolaba bir gün daha dinlendiriyorum.Dolaba kaldırdığınızın akşamıda ...