Alt çenesi geride olanlar ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Alt çenesi geride olanlar ne yapmalı?
  2. Dudak Yamukluğu nasıl giderilir?
  3. Çene Yamukluğu nasıl anlaşılır?
  4. Alt dişler neden geride?

Alt çenesi geride olanlar ne yapmalı?

Gelişme çağındaki çocuklarda çene ve dişlere baskı uygulanarak, çene kemiğinin şekillendirilmesine yardımcı olan aparey takılması çene pozisyonlarında düzelme sağlarken, kemik gelişiminin tamamlandığı erişkin yaşlarda ortogranik cerrahi müdahale ile tedavi yapılır.

Dudak Yamukluğu nasıl giderilir?

Merhaba, Dudakları yamuk veya dudak asimetrisi bozuk olan kişiler için dudak dolgusu önerilir. Asimetrisi bozuk olan bölgelere dolgu enjekte edilerek her iki dudağın da eşit görünmesi sağlanır. Dudak asimetrisini kalıcı olarak sağlamak için dudak kalınlaştırma veya lip lifting estetiğini de değerlendirebilirsiniz.

Çene Yamukluğu nasıl anlaşılır?

Konuşma zorluğu, öne çıkan ya da geriye itilen bir çene, şiddetli çene ağrısı, ağzın tam kapanamaması ve nefes darlığı gibi yan etkileri bulunan çene kayması, mümkün olan en kısa sürede tedavi gerektiren bir sağlık sorunudur.

Alt dişler neden geride?

Çenede, alt çenenin önde ya da geride olması durumu doğuştan, gelişimsel ya da kazalara bağlı deformasyonlar sonucu olabilir. Gelişme çağında geçirilen, çene travmasına sebep olan kazalar, çenenin yanlış gelişimiyle sonuçlanabilir.