Atatürk çiçeği ne kadar su verilir?

İçindekiler:

  1. Atatürk çiçeği ne kadar su verilir?
  2. Atatürk çiçeğinin saksısı ne zaman değişir?
  3. Atatürk çiçeği ne zaman ve nasıl budanır?
  4. Çiçek yaprakları neden dökülür?

Atatürk çiçeği ne kadar su verilir?

ATATÜRK ÇİÇEĞİ BAKIMININ PÜF NOKTALARI * Çiçek açma dönemi olan kış aylarında haftada bir kez sulanması yeterken bahar aylarında haftada iki kez sulamanızda fayda var. Aşırı sulamamaya dikkat etmelisiniz. Toprak kurudukça sulama yapılması doğru olur. Fazla sulama mantar oluşumuna ve bitki ölümüne neden olabilir.

Atatürk çiçeğinin saksısı ne zaman değişir?

Atatürk Çiçeği Saksı Değişimi Atatürk çiçeğinin saksısı ise bitkinin hava almasına ve fazla suyu dışarı atmasına yardımcı olan delikli ve tablalı bir saksı olmalıdır. Saksı değişimi için en uygun dönem nisan – mayıs ayıdır ve saksı değişimini yılda bir kez yapmak önemlidir.

Atatürk çiçeği ne zaman ve nasıl budanır?

Bahar itibariyle yapraklarını dökmeye başlayan Atatürk çiçeği için en uygun budama zamanı yine bu süreçtir. Özellikle mayıs ayı itibarıyla çatal gövde üzerinden zayıf ya da cansız yaprakların temizlenmesiyle yapılan budama işlemi, bitkinin dayanıklılığı adına oldukça önemlidir.

Çiçek yaprakları neden dökülür?

Evde yetiştirilen bitkiler gündüzlerin kısalması ile birlikte havadaki nemin, ısının ve güneş ışınlarının oranının değişmesiyle bünyeleri için yeterli fotosentezi yapamadıklarında bitkinin kendisi için çok önemli olmayan yapraklarını dökebilirler. ... Aşırı sulanmış bitkilerde de solmalar ve dökülmeler görülebilir.