DHMI başvuru nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. DHMI başvuru nasıl yapılır?
  2. Devlet Hava Meydanları Memur nasıl olunur?
  3. Mülakatsız memur alımı nedir?
  4. Stajyer Memur Alımı nedir?
  5. Devlet Hava Meydanları işletmesi memur ne iş yapar?
  6. Devlet Hava Meydanları ARFF memuru ne iş yapar?
  7. DHMI ATC nedir?
  8. Lisans mezunu hangi memur olabilir?
  9. Stajyer AIM memuru hangi bölüm mezunu?
  10. Stajyer alım memuru ne iş yapar?
  11. Kimler apron memuru olabilir?
  12. ARFF memuru olmak için ne mezunu olmak gerekir?
  13. Kadın ARFF memuru olur mu?
  14. ATC ne iş yapar?
  15. ATC nasıl olunur?

DHMI başvuru nasıl yapılır?

BAŞVURU ŞEKLİ: Sınava girmek isteyen adayların 08.02.2021-26.02.2021 tarihleri arasında http://isbasvuru.dhmi.gov.tr adresinden başvurmaları gerekmektedir. Adayların talep edilen bütün belgeleri sisteme eksiksiz yüklemeleri gerekmektedir. Şahsen ve posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Devlet Hava Meydanları Memur nasıl olunur?

DHMİ Memuru için Aranan Şartlar Nelerdir?
  1. T.C vatandaşı olmak.
  2. 18 yaşından büyük olmak.
  3. Başvuru yapacak erkek adaylar için askerlik ile alakalı herhangi bir ilişiğin bulunmaması.
  4. Gerçekleştirilen güvenlik soruşturması kapsamında herhangi bir sorun ile karşılaşılmamış olması.
Daha fazla öğe...

Mülakatsız memur alımı nedir?

MÜLAKAT YOK Merkezi yerleştirmede adayların mezuniyetine ve KPSS puanı ile özel şartlara bakılacak. KPSS puanına göre atamalar yapılacak. Bir kadro için başvuru yapan en yüksek KPSS puanlı aday tercihlerini yapacak. Tercihini yapan adaylar, atama sonrası bir mülakat aşamasına tabi tutulmayacak.

Stajyer Memur Alımı nedir?

Havacılık Bilgi Yönetim Hizmet birimlerinde görev almak üzere ilk kez istihdam edilen stajyer AIM personeline en az 16 haftalık Temel AIM kursu ile 3 haftalık mesleki bilgi ve işbaşı eğitimi verilir. Kursu başarı ile bitiren personel Genel Müdürlük Merkez ve Havalimanlarında bulunan AIM birimlerinde görevlendirilir.

Devlet Hava Meydanları işletmesi memur ne iş yapar?

Türkiye Havalimanlarının işletilmesi ve Türk hava sahasındaki hava trafiğinin düzenlenmesi ve kontrolü görevini yerine getirir. Türkiye'de bulunan 39 havaalanının sayısı her geçen gün artmaktadır.

Devlet Hava Meydanları ARFF memuru ne iş yapar?

Arff memuru hem havada hem de yardı olan uçaklar üzerinde pek çok önemli göreve sahiptir. Özellikle afet ve tüm kazalar, farklı olaylar, yangın ile beraber acil durumlar karşısında müdahale sorumluluğu taşıyan kişilerdir. Yaşanabilecek tüm kazalara karşı önlem ve tedbir alması gereken memurlar olarak değerlendirilir.

DHMI ATC nedir?

Hava Trafik talebi ile Hava Trafik Kontrol sistem kapasitesi arasında sürekli olarak denge kurmayı amaçlayan taktik ve stratejik planlama çalışmalarını kapsamaktadır.

Lisans mezunu hangi memur olabilir?

Düz memurluk için lise, önlisans veya lisans mezunu olunabilir. Her mezuniyet durumu için KPSS sınavından alınan farklı puan türleri ile merkezi atamalarda düz memurluk atamaları gerçekleştirilmektedir.

Stajyer AIM memuru hangi bölüm mezunu?

AIM memurluğu için bir bölüm bulunmamaktadır. Ama öncelikle bir lisans mezunu olmanız gerekmektedir. KPDS / YDS'ye katılmalı ve en az D seviyesi yeterliliğe sahip olmak gerekmektedir. Uluslararası alanda yapılan bir iş olduğu için çok iyi seviyede İngilizce bilmek gerekmektedir.

Stajyer alım memuru ne iş yapar?

AIM memuru hava limanları, hava sahaları, yolcu durumu, uluslararası gelişmeler ve uçuş yapan uçakları takip etmekle görevlidirler. AIM memurları tarafından toplanan bilgiler, stabil bir uçuş yapılabilmesi için işlenir. Bu yüzden toplanan bilgilerin tutarlı ve güvenli olması gerekmektedir.

Kimler apron memuru olabilir?

Apron Memuru Nasıl Olunur? Apron memuru olmak için üniversitelerde herhangi bir bölüm yer almaz. Bu nedenle apron memuru olmak isteyen kişiler öncelikle önlisans mezunu olmalıdır. B sınıfı sürücü belgesine sahip olan kişiler apron memurluğu için görev açıldığı sırada bu göreve başvuru yapabilirler.

ARFF memuru olmak için ne mezunu olmak gerekir?

Af memuru olabilmek için belli başlı bazı önlisans bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir.
  • Acil yardım ve afet yönetimi.
  • Sivil Savunma ve İtfaiyecilik.
  • İtfaiyecilik ve yangın güvenliği.

Kadın ARFF memuru olur mu?

Ancak geçmiş yıllarda kadınların bu mesleği yaptığı görülmemiştir, alımlarda da erkek adaylar tercih edilmektedir. Ancak günümüzde kadınlar da erkekler gibi bu görevi yapabilmektedir. Kadınlar ARFF memuru olabilmektedir.

ATC ne iş yapar?

Hava trafik kontrol hizmeti (İngilizce Air Trafic Control Service (ATC) : Hava araçlarının manevra sahası üzerinde(yerde) veya uçuşun herhangi bir safhasında birbirleriyle ve manialarla çarpışmalarını önlemek; hızlı ve düzenli hava trafik akışını sağlamak amacıyla verilen hizmettir.

ATC nasıl olunur?

DHMİ tarafından eğitime görenler eğitim sonlarında,Sivil Havacılık Yüksekokulu Mezunları KPSS sınavıyla yerleştirildikten sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu Hava Trafik Kontrol Lisans sınavını en az 70 puan alarak kazanmak zorundadırlar. Bu sınav gelen talep doğrultusunda yapılıyor.