Hamilelikte vajinal akıntı hangi renk olur?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte vajinal akıntı hangi renk olur?
  2. Pembe kan ne belirtisi?
  3. Gebelikte pembe akıntı ne kadar sürer?
  4. Akıntının kan gelmesi neden olur?
  5. Adet olmadan kan gelmesi hamilelik olabilir mi?

Hamilelikte vajinal akıntı hangi renk olur?

Gebelikte genellikle vajinal akıntının rengi beyaz, sarı ya da koyu renkli olur. Fakat hamileliğin neredeyse her anında annede şeffaf ve renksiz bir akıntı olur. Daha sonrasında bu akıntı beyaz renge döner.

Pembe kan ne belirtisi?

Pembe akıntı ise yerleşme kanaması olarak değerlendirilmektedir ve bu normaldir. Döllenen yumurtanın rahim içinde bir yer bulma çabası sonucu böylesi hafif bir kanama yaşanabilmektedir.

Gebelikte pembe akıntı ne kadar sürer?

Bu kanama süreci bazı kadınlarda lekelenme olarak 2-3 gün kadar sürebilir. Kadınlarda kanama üç gün sürse de şiddetli olmadığı sürece bir sorun teşkil etmemektedir.

Akıntının kan gelmesi neden olur?

Kahverengi veya kanlı akıntı, özellikle adet dönemi sırasında veya hemen sonrasında meydana geldiğinde genellikle normaldir. Adet döneminin sonunda geç bir boşalma olduğunda kırmızı yerine kahverengi görülebilir. Ayrıca dönemler arasında az miktarda kanlı akıntı yaşanabilir ve buna lekelenme denir.

Adet olmadan kan gelmesi hamilelik olabilir mi?

Bazı kadınlar gebe olduklarını fark etmeden, adet gördüklerini zannedip bir gebelikte kanama yaşayabilir. Ancak gebelik testi yapıldığı zaman gebelik olduğu anlaşılabilir. Gebelikte erken dönemde meydana gelen bu kanamaların bir kısmı halk arasında yerleşme kanaması olarak adlandırılan kanamadır.