Endokrin hormonu ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Endokrin hormonu ne işe yarar?
  2. Endokrin neye bakar ne demek?
  3. Endokrin için hangi bölüme gidilmeli?
  4. Endokrin hormonlar nelerdir?
  5. Endokrinoloji bölümüne kimler gider?
  6. Endokrin sistem bizim için neden önemlidir?
  7. Metabolizma hızlandırmak için hangi doktora gidilir?

Endokrin hormonu ne işe yarar?

Endokrin sistem iç salgı bezlerinin oluşturduğu bir sistemdir. İç Salgı bezleri hormon sentez ve salgısı yapan organlardır. Hormonlar vücudumuzdaki değişik aktiviteleri kontrol eder. Hormonların farklı tipleri, üreme, metabolizma, büyüme ve gelişmeyi kontrol eder.

Endokrin neye bakar ne demek?

İç salgı bezlerinin yer aldığı sistem endokrin, ve bu salgı bezlerinde oluşan rahatsızlıkları inceleyen bilim dalı ise endokrinoloji olarak adlandırılır. Endokrin sisteminde yer alan iç salgı bezleri, hormon sentezlemeye ve salgı yapmaya yarayan organlardır.

Endokrin için hangi bölüme gidilmeli?

Endokrinoloji , endokrin bezlerindeki çalışma sistemi ile üretilen hormonlarla ilgilenen ve araştıran bilim dalıdır. Bu dalın anatomik sınırları olmadığı için de diğer bölümlerden ayrılmaktadır. Endokrinoloji genellikle hormon hastalıkları ve iç salgı hastalıkları ile ilgilenir.

Endokrin hormonlar nelerdir?

Vücut dokularının büyüme ve gelişmesinden sorumlu büyüme hormonu (GH), tiroid bezinin çalışmasından sorumlu tiroid stimülan hormon (TSH), böbrek üstü bezlerinin fonksiyonlarını düzenleyen adrenokortikotropik hormon (ACTH), üreme hücrelerinin olgunlaşmasını sağlayan folikül stimülan hormon (FSH) ve cinsiyet ...

Endokrinoloji bölümüne kimler gider?

Böbrek üstü rahatsızlığı yaşayanlar, metabolik kemik hastaları, testis ve yumurtalık hormonu eksikliği gibi hastalıklar ile Endokrinoloji bölümü ilgilenir. Aynı zamanda çeşitli metabolizma hastalıkları ile hormon hastalığı olan kişiler tedavi için Endokrinoloji bölümüne giderler.

Endokrin sistem bizim için neden önemlidir?

İç salgı bezleri tarafından oluşturulan bir sistemdir. Vücut dengesinin sağlanmasında sinir sistemi ile birlikte çalışır. Kan şekeri kontrolü, üreme, acıkma, susama gibi önemli fonksiyonları düzenler.

Metabolizma hızlandırmak için hangi doktora gidilir?

"Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları" polikliniği tıpta ileri uzmanlık gerektiren poliklinik olduğundan Alo 182 veya internet üzerinden (Merkezi Hekim Randevu Sistemi-MHRS) üzerinden direkt randevu alınamaz. Öncelikle İç Hastalıkları (Dahiliye) bölümünde muayene ve tetkik olunması gerekir.